Stress/Straın
Stres/Germe
  1. Tez No: 449922
  2. Yazar: ÇAĞATAY TUNA ÖZKAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERDAĞ AKSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Denge, gerilim, serbest çağrışım, kişileştirme, sükunet, Balance, Tension, Free Association, Personification, Collecting, Serenity
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Sabancı Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 34
Özet
Bu, STRES/GERME sergisini destekleyici bir çalışmadır ve sergilenen işlerden ayrı nitelendirilecek bir metin olarak konumlandırılmamalıdır. Metnin amacı sergilenen çalışmaları, kolleksiyon objeleri, nesnelerin anlamları ile davranışsal etkileşimler ve kişileştirme kavramlarını psikoloji ve sanat alanlarından alınan destekleyici argümanlarla incelemektir.
Özet (Çeviri)
This thesis is a supplementary text for the exhibition“STRESS/STRAIN”, so it should not to be considered separately from the exhibited works. The purpose of the thesis is to analyze the works in the exhibition by examining the artistic process during past two years based on the concepts of collecting objects, behavioral interactions with meanings of objects and anthropomorphism with support arguments from research fields in terms of psychology and arts.