İşgörenlerin motivasyon araçlarını algılanması düzeyinin belirlenmesine yönelik karşılaştırmalı bir araştırma (Sağlık Bakanlığında bir uygulama)
Employees in the a comparative study of motivation an application ministry of health for the determination of tools perception
  1. Tez No: 450092
  2. Yazar: MUSTAFA BARLES
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAKAN KOÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Employee Motivation, Motivation Tools
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Büro Yönetimi Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
İşgörenlerin motivasyon araçlarının algılaması ve önem düzeyinin belirlenmesine yönelik karşılaştırmalı olarak yapılan bu araştırmanın temel amacı, işgörenlerin motivasyon araçlarını algılama ve önem düzeyleri arasında bir ilişki olup olmadığının varsa bu algının önemini ve derecesini sahip olduğu yaş, cinsiyet, medeni durum, görev değişkeni açısından belirlemektir. Araştırmanın evreni Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatında görev yapmakta olan yönetici ve çalışan pozisyonundaki işgörenlerden oluşmaktadır. Araştırmada, İşgörenlerin Motivasyon Araçlarını Algılaması ve Önem Düzeyini Belirlemeye Yönelik Karşılaştırmalı yönelik olarak hazırlanan yazılı anket ile veriler örneklem grubunda yüz yüze uygulama ile toplanmıştır. Araştırmada elde edilen bu verilere ilişkin öncelikle tanımlayıcı istatistikler, frekans tabloları, yüzde oranları, ortalamalar ve anova testi uygulanmıştır. Araştırmaya göre işgörenlerin, motivasyon araçlarının çok yüksek düzeyde önemli olduğunu görüyorlar ve çok yüksek düzeyde motive edici buluyorlar. Araştırmada ,“motivasyon araçlarına ilişkin algıları üzerinde demografik özelliklerin farklılaşması ”incelendiğinde; yaşın ve görev unvanın farklılaştığı, cinsiyet, eğitim durumu, medeni durum, çocuk durumu, çalışma süresinin farklılaşma olmadığına varılmıştır. Araştırma da“işgörenlerin motivasyon araçlarını motive edici bulma (motive edicilik) düzeyleri üzerinde demografik özelliklerin etkisi”incelendiğinde, cinsiyetin ve görev unvanın etkili olduğu, yaşın, eğitim durumu, medeni durum, çocuk durumu, çalışma süresinin etkisi olmadığı varılmıştır. Anahtar Kelimeler : İşgören, Motivasyon, Motivasyon Araçları
Özet (Çeviri)
Employees 'motivation tools of detection and primary goal of this study in comparison for determining the severity level, if that is their motivation means employees' is a relation between perception and severity of age to have the significance and extent of this perception, gender, marital status, the task is to determine the angle variable. The universe of the Central Organization of the Ministry of Health consists of those employees in positions that managers and employees are working in. In the study, the Employees' Motivation Vehicle Detection and Severity of the data sample was prepared for Comparative written questionnaires were collected by face to face for Determining application. primarily descriptive statistics for these data obtained in this study, frequency tables, percentages, means, and ANOVA test. Employees' According to the survey, it is important that they see their motivation tools at a very high level and they find it very highly motivating. In the study,“The differentiation of the demographic characteristics of the perceptions of the motivational tools”are examined; age and job title of the differentiation, gender, education level, marital status, children's status, it was concluded that there is no differentiation of working time. Research on“employees' motivation tool for motivating finding (motivated crimination) the impact of demographics on the levels”are examined, gender and tasks to be effective title of the age, education, marital status, children's status, it was concluded that no effect of working time