Prefabrik yapı elemanları üretiminin gert yöntemi ile planlaması
  1. Tez No: 45019
  2. Yazar: OSMAN AYTEKİN
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. İLKER ÖZDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: GERT (Grafik Değerlendirme ve Gözden Geçirme Tekniği), Rassal Serimler, Serim Analiz Teknikleri, GERT (Graphical Evaluation and Review Technique), Stochastic Networks, Network Analysis
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
in ÖZET Bu çalışmada, grafik modelleme esasına dayanan bir proje planlama tekniği olan GERT {Graphical Evaluation and Review Technique) yöntemi kullanılarak prefabrik yapı elemanları üreten bir fabrikada yapımı düşünülen yapı elemanlarının üretim planlaması yapılmıştır. Bu üretim planlaması, üretim maliyeti ve üretim süresi olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Çalışmada ayrıca, GERT yönteminin temel prensipleri, serimlerin analizinde kullanılmak üzere yapılan bilgisayar programları ve uygulamalar hakkında da ayrıntılı bilgiler verilmiştir.
Özet (Çeviri)
IV SUMMARY In this study, the production planning of prefabricated structural elements has made using GERT (Graphical Evaluation and Review Technique) being a project planning technique based on graphical modelling. This production planning is composed of two parts as being the production cost and the production period. In addition, detailed informations have been given about the following; - basic principles of GERT, - the computer programs made to analyse GERT network, - applications.