Lean software in business information systems
İşletme bilişim sistemleri'nde yalın yazılım
  1. Tez No: 451907
  2. Yazar: ELİF SUNAY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜZİN ÖZDAĞOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yalın Teknikler, Yazılım Geliştirme Süreci, Değer Akış Haritalama, Lean Techniques, Software Development Process, Value Stream Mapping
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
Çalışmanın amacı, yazılım geliştirme süreçlerinin etkin yönetimini sağlayacak bir süreç mimarisi ortaya koymak ve süreçlerin iyileştirilmesi için gerekli araçları bu mimari içerisine bütünleştirmektir. Günümüzde pek çok iş süreci yazılımlar üzerinden yönetilmektedir. Bu kapsamdaki gereksinimlerin dinamik olması ve teknolojik gelişimlerin artan ivmesi nedeniyle yazılımlar çok kısa zaman aralıkları ile güncellenmekte; bazı durumlarda tamamen değiştirilmektedir. Yazılım geliştiren işletmelerin bu dinamizme uyum sağlayabilmesi ve değişimi yönetebilmesi ancak süreçlerinin etkin bir şekilde analiz edilmesi, geliştirilmesi ve süreç performanslarının sürekli izlenmesi ile mümkün olabilmektedir. Yazılım geliştirme süreçlerinin tanımlanması referans mimari ve modeller ile sağlanabilmekte; analiz edilmesi ve değer katmayan faaliyet ve koşulların ortadan kaldırılması ile hedeflenen yazılıma, hedeflenen zaman ve nitelikte ulaşılması aşamasında yalın düşünce ilkelerinden ve tekniklerinden yararlanılabilmektedir.
Özet (Çeviri)
The study aims to reveal the architecture of a process to ensure effective management of the software development process and integrate necessary tools into that architecture in order to improve processes. Today, many business processes are managed via software. Due to the requirements in this context is dynamic and increasing acceleration of technological development, software is updated with a very short time and is replaced completely in some cases. The company that develops software to adapt the dynamism and manage the changes can only be possible by analyzing and improving the processes effectively and monitoring the performances continuously. Identification of the software development processes can be achieved by reference architecture and models; with analyzing and eliminating value-added activities and conditions, in the process of reaching to targeted software from targeted time and qualification, can be utilized from lean thinking principles and techniques.