Volatility spillover effects from G7 stock markets to E7 stock markets
G7 hisse senedi piyasalarından E7 hisse senedi piyasalarına oynaklık yayılma etkisi
  1. Tez No: 451913
  2. Yazar: MUZAMMİL KHURSHID
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BERNA KIRKULAK ULUDAĞ
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Oynaklık Yayılma Etkisi, Küresel Mali Kriz, VAR-GARCH Modeli, Korunma Oranları, Volatility Spillover, Global Financial crisis, VAR-GARCH Model, Hedge Ratios
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Bu çalışmanın amacı, 1 Eylül 1995 ten 15 Mart 2016'a kadar G7 hisse senedi piyasalarından E7 hisse senedi piyasalarına oynaklık yayılma etkisini VAR-GARCH modeli uygulayarak incelemektir. Ayrıca, bu çalışma Küresel Mali Kriz öncesi ve sonrası ABD hisse senedi piyasalarından E7 hisse senedi piyasalarına oynaklık yayılma etkisini araştırmaktadır. Son olarak, bu çalışma E7 ve G7 hisse senetlerini içeren portföyler için optimal ağırlıkları ve korunma oranlarını hesaplamaktadır. Bulgular, çoğu durumlarda G7 hisse senedi piyasalarından E7 hisse senedi piyasalarına oynaklık yayılma etkisi olduğuna dair önemli kanıtlar göstermektedir. Özellikle, yakından incelenen sabit koşullu korelasyonlar G7 hisse senedi piyasalarının Brezilya, Meksika ve Rusya ile güçlü bir şekilde ilişkili olduğunu ortaya koymaktadır. Bu sonuç, hisse senedi piyasalarında oynaklık yayılımı incelenirken coğrafi yakınlığın dikkate alınması gerektiğini önermektedir. Ampirik sonuçlar Çin, Endonezya ve Hindistan hisse senedi piyasalarının G7 hisse senedi piyasalarının oynaklık yayılmalarından daha az etkilendiğini göstermektedir. Bulgular ayrıca sabit koşullu korelasyonların Küresel Mali Kriz sonrası ABD ve Brezilya, Meksika ve Rusya hisse senedi piyasalarında hızla arttığını ortaya koymaktadır. Ayrıca, optimal ağırlıkları ve korunma oranlarına ilişkin sonuçlar yatırımcıların risklerini en aza indirmek için portföylerinin daha büyük bölümünü E7 hisse senedi piyasalarından ziyade ABD hisse senedi piyasasına yatırmaları gerektiğini göstermektedir.
Özet (Çeviri)
The objective of this study is to examine volatility spillover from G7 to E7 stock markets by applying the VAR-GARCH model to daily data from 01 September 1995 to 15 March 2016. Further, the study examines the volatility spillover from US stock market to E7 stock markets before and after the Global Financial Crisis. Finally, this study calculates optimal weights and hedge ratios for the portfolios, including E7 and US stocks. The findings show significant evidence of volatility spillover from G7 stock markets to E7 stock markets in most cases. In particular, a close inspection of constant conditional correlations reveals that the most of the G7 stock markets are strongly correlated with Brazil, Mexico and Russia. This result suggests that the geographical proximity should be taken into consideration while examining the volatility spillovers of stock markets. The empirical results show that the stock markets of China, Indonesia and India are less affected by the volatility spillovers from G7 stock markets. The findings further show that constant conditional correlations have rapidly increased among the US and Brazilian, Mexican and Russian stock markets after the Global Financial Crisis. Moreover, the findings of optimal weights and hedge ratios suggest that investors should invest more proportion of their portfolios in the US stock market than the E7 stock markets to minimize the risk.