TTK Karadon Müessesinde ocak iklim koşullarının incelenmesi
  1. Tez No: 45437
  2. Yazar: OLCAY PAPİLA
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. VEDAT DİDARİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
  6. Anahtar Kelimeler: Havalandırma, psikrometri, Mimlendirme, nem, sıcaklık, Ventilation, psychrometry, climatization, humidity, heat
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 153
Özet
ÖZET Yüksek Mühendislik Tezi TTK KARADON MÜESESESİNDE OCAK İKLİM KOŞULLARININ İNCELENMESİ Olcay PAPİLA Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Maden Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Danışmam: Doç.Dr Vedat DİDARİ Temmuz 1995, 153 sayfa. Bu çalışmada, TTK Karadon Müessesesi Karadon, Gelik ve Kilimli işletmelerinde ocak iklim koşullan incelenmiştir. Önce psikrometri konusu incelenerek, psikrometride kullanılan eşitlikler, psikrometrik değişimler ve psikrometrik diyagramlar hakkında bilgi verilmiştir. Daha sonra ise ısı ve nemin kaynakları ve mÖZET (devam ediyor) ocakta çalışanlar üzerindeki etkileri incelenerek, ocak iklimi ile ilgili sınır değerler verilmiştir. Bunu takiben ocak iklim koşullarının incelenmesi ve iyileştirilmesi amaçlı çalışmalar tanıtılmıştır. En son olarak TTK Karadon Müessesesi'nde gerçekleştirilen ölçümler (bu ölçümlerde kullanılan aletlerle birlikte) anlatılarak ölçüm sonuçlan değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M. Sc. Thesis INVESTIGATION OF CLIMATIC CONDITIONS IN KARADON DISTRICT OF TURKISH HARD COAL ENTERPRISES (TTK) Olcay PAPILA Zonguldak Karaelmas University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mining Engineering Thesis Advisor: Doç. Dr. Vedat DIDARI July 1995, 153 pages. In this study, mine climate conditions have been investigated in Karadon, Gelik and Kilimli mines of Turkish Hard Coal Enterprises (TTK). Firstly, the psychrometry dycipline including the psychrometric equations, variations and charts has been described.Then, the sources of heat and humidity, and their effects on mine workers have been investigated and the threshold values of mine climate conditions have been given. Following this, the activities to determine and toABSTRACT (continued) improve the mine climate conditions have been introduced. Finally, the measurements carried out in Karadon, Gelik and Kilimli mines have been described with special notice to the instruments used during this study and the results of the measurements have been evaluated.