Yaylacık Araştırma Ormanı (Mengen) florası
Flora of Yaylacık research forest (Mengen)
  1. Tez No: 45496
  2. Yazar: DENİZ KAPTANOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MECİT VURAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Yaylacık Araştırma Ormanı, Türkiye, Fitocoğrafya, Flora, Yaylacik Research Forest, Turkey, Phytogeography Page number: 103 Adviser: Doç. Dr. Mecit VURAL III
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
Araştırma alanım oluşturan Yaylacık Araştırma Ormanı Bolu ılı* sınırları içinde yer alır. Bu çalışmada 587 bitki örneğinin değerlendirilmesiyle 65 familyaya ait 207 cins, 300 tür ve türaltı düzeyde takson tespit edilmiştir. Endemizm oranı % 4.29'dur. Tespit edilen türlerden 20 tanesi A4 karesi için yeni kayıttır. Türlerin fitocoğrafik bölgelere göre dağılımı ise şöyledir; îran - Turan elementleri 5 (% 1.65), Avrupa - Sibirya elementleri 110 (% 36.30) -bunun 34'ü {% 11.22) ise Karadeniz elementidir -, Akdeniz elementleri 22 (% 7.26)'dır. Fitocoğrafik bölgesi bilinmeyen veya birkaç bölgede yayılış gösterenler ise 166 (% 54.79)'dır. Bilim kodu: 401. 03. 04.
Özet (Çeviri)
Yaylacik Research Forest is situated in Bolu province. In this study 587 plant specimens were collected. The flora of this forest composed of 65 families, 207 genera and 300 taxa which are specific and inf raspeci f ic rank. 13 species are endemic (4.29 %). 20 species are new records for A4 grid square. Phytogeographical elements of the area are as follows: Irano-Turanian 5 (1.65 %), Euro - Siberian 110 (36.30 %) - 34 (11.22 %) of them belong to Euxine -, Mediterranean 22 (7.26 %), undetermined or cosmopolitans are 166 (54.79 %). Science code: 401. 03. 04