Orta Doğuda radikal örgütlerin uluslararası üye temin faaliyetleri
- Tez No: 456574
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET GÜNEŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Public Administration, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Terör, Ortadoğu, Radikal Örgüt, Örgüt Üyesi, Terrorism, Middle East, Radical Organization, Organization Member
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ufuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
Günümüz dünyasına baktığımızda ciddi bir şekilde ortaya çıkan olgulardan birisi de“terörizm”dir. Nitekim terör örgütlerin faaliyetlerini sürdürdüğü ülkelerde insanlar korku içinde yaşamaktadırlar. Bu nedenle bu örgütlerin üye temin faaliyetlerinin incelenmesi, yarattığı tehlike açısından büyük önem arz etmektedir. Bu önemle çalışmamızda Orta Doğu'da terör örgütlerinin, eleman kazanma yöntemlerinin neler olduğu tespit edilmeye çalışılmaktadır. Çalışmanın birinci ve ikinci bölümlerinde örgüt, terör, terörizmin nedenleri, çeşitleri, amaçları üzerinde durularak konunun kavramsal çerçevesi açıklanacaktır. Çalışmanın üçüncü bölümünde ise tezin esasını teşkil eden radikal örgütlerinin üye temin faaliyetleri, Ortadoğu'da faaliyet gösteren radikal terör örgütleri ile birlikte ele alınacaktır.
Özet (Çeviri)
Inequalities that come out because of having different religious-politic pronunciation, status, position of authority and revenue in society could have come to face of our as an acceptable event by society with to be using religion's power of legitimation. In this study, The ways in which the terrorist organizations in the Middle East gain members are determined. In the first and second sections of the work, the organization, terror, causes of terrorism, types, radical organizations, purposes will be explained. In the third part, the activity of procurement of members of terrorist organizations will be examined.