Farklı türden konveks fonksiyonlar için uyumlu kesirli integraller içeren integral eşitsizlikler
Integral inequalities for different kinds of convex functions via conformable fractional integrals
  1. Tez No: 457552
  2. Yazar: ABDÜLLATİF YALÇIN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET OCAK AKDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Hermite-Hadamard tipli eşitsizlikler, Hölder eşitsizliği, Power-mean eşitsizliği, konveks fonksiyonlar, uyumlu kesirli integraller, Hermite-Hadamard type inequalities, Hölder inequality, Power-mean inequality, convex functions, conformable fractional integrals
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Bu tezde, eşitsizlik teorisiyle yakından ilişkili konveks fonksiyon kavramı ve konvekslik türleri tanıtılmıştır. Konveks fonksiyon tanımı ile ortalamalar arasındaki ilişkiden yola çıkılarak bazı özelliklere yer verilmiştir. Öncelikle kesirli türevler ve integrallerden bahsedilmiş olup ardından uyumlu kesirli türev ve integrallerin tanımı verilmiştir. Uyumlu kesirli türev ve integraller için temel kavramlar yeniden hatırlatılmıştır. Uyumlu kesirli integraller yardımıyla ispat edilmiş ve literatürde mevcut olan bazı eşitsizlikler sunulmuştur. Araştırma bulgularında ise uyumlu kesirli integraller içeren iki yeni integral eşitliği inşa edilmiştir. Bu integral eşitlikleri ve Hölder, Power-mean gibi çeşitli integral eşitsizlikleri yardımıyla uyumlu kesirli integraller için integral eşitsizlikler elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, convex functions that has a close relation to inequality theory and kinds of convexity have been introduced. Some properties have been placed by starting with the relationship between definition of convex functions and means. Primarily, the concepts of fractional derivative and fractional integrals have been mentioned and later the definition of conformable fractional derivative and integrals have been given. The basic concepts of conformable fractional derivative and integrals have been recalled. Some inequalities that have been proved via conformable fractional integrals which have been presented in the literature. In the findings section, two new integral identity that are include conformable fractional integrals have been established. Finally, some new integral inequaliies have been obtained via conformable fractional integrals and some integral inequalities such as Hölder and Power-mean integral inequalities.