Koordinatlarda geometrik konveks fonksiyonlar için integral eşitsizlikler
Integral inequalities for geometric convex functions on the co-ordinates
  1. Tez No: 457851
  2. Yazar: MÜCAHİT KAPLAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET OCAK AKDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Konveks fonksiyonlar, [Denklem]konveks fonksiyon, Hermite-Hadamard eşitsizliği, Hölder eşitsizliği, Power-mean eşitsizliği, Convex fuctions, [Denklem]convex function, Hermite-Hadamard inequality, Hölder inequality, Power-mean inequality
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Bu tezde, koordinatlarda geometrik konveks fonksiyonlar için çeşitli integral eşitsizlikler incelenmiştir. Çalışmanın ilk bölümünde reel sayıların bir alt aralığında tanımlı konveks fonksiyon sınıfları ve bu sınıflara ilişkin bazı temel örnekler ile ilgili teoremlere yer verilmiştir. Ayrıca Hölder ve Power-mean gibi bazı temel eşitsizliklere değinilen bu bölümde konveks fonksiyon sınıfları için tespit edilmiş olan hiyerarşiye dikkat çekilmiştir. İkinci bölümde koordinatlarda konveks fonksiyonlar ve integral eşitsizlikler üzerine detaylı bir inceleme yapılmış ve iki katlı integraller için bazı integral eşitlikleri, bu eşitlikler yardımıyla elde edilen eşitsizlikler ve farklı türden koordinatlarda konveks fonksiyonlar için elde edilmiş Hermite-Hadamard tipli, Ostrowski tipli ve Simpson tipli eşitsizlikler verilmiştir. Üçüncü bölümde ise koordinatlarda geometrik konveks fonksiyonlar için yeni bazı integral eşitsizlikler elde edilmiştir. Bu tezin amacı koordinatlarda geometrik konveks fonksiyonlar üzerine araştırma yapmak ve bu fonksiyon sınıfları için integral eşitsizlikler elde etmektir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, integral inequalities for geometric convex function on the coordinates was examined. In the first chapter of the study, convez function classes which defined in a lower range of real number and theorems about some basic examples of this class was devoted. Also some basic inequalities like Hölder and Power-mean referred to in this section, the hiyerarchy that was identified for convex function classes was emphasized. In the second chapter, convex function and integral inequalities on the coordinates was examined in detail and some integral equalities for double integrals, inequalities which obtained with the aid of this equalities and types of Hermite-Hadamart, Ostrowski, and Simpson inequalities which obtained for different types convex function on the coordinates was given. In the third chapter, new some integrals inequalities for geometric convex function on the coordinates was obtained. The aim of this thesis is working on geometric convex function on the coordinates and obtaining integral inequalities fort his functions' classes.