Toplam kalite yönetiminin motivasyon ve örgütsel bağlılık üzerindeki etkisi: Sağlık kurumları üzerine bir araştırma
The impact of total quality management on motivation and organizational commitment: A research on health institutions
- Tez No: 458770
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SERDAR ÇÖP
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Health Care Management, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Toplam Kalite Yönetimi, Çalışan Motivasyonu, Örgütsel Bağlılık, Total Quality Management, Employee Motivation, Organizational Commitment
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Sağlık Kurumları Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 170
Özet
Bu tez çalışmasında Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve İstanbul Bahçelievler Devlet Hastanesi'nin sağlık personellerinde toplam kalite yönetiminin motivasyon ve örgütsel bağlılık üzerindeki etkisinin ortaya çıkarılması amacıyla araştırma yapılmıştır. Gerekli literatür taraması yapılarak toplam kalite yönetimi, çalışan motivasyonu ve örgütsel bağlılık konuları araştırılmıştır. Araştırmanın uygulama aşaması yukarıda belirtilen hastanelerde görevini sürdüren 279 sağlık personelini kapsayacak şekilde uygulanmıştır. Ulaşılan veriler tablolar üzerinde gösterilmiş ve yorumlaması yapılarak sonuçları değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the impact of total quality management on employee motivation and organizational commitment was examined in Istanbul Bahçelievler State Hospital and Esenler Obstetrics and Pediatrics Hospital. All the quality management, employee motivation and organizational commitment were searched by the necessary literature review. The implementation phase of the study encompassed 279 health personnel who were on duty at the above mentioned hospitals. The results are displayed on the tables and interpreted and the results are evaluated.