Hizmet işletmelerinde halkla ilişkiler ve Gaziantep merkezindeki üniversite öğrencileri ile bir uygulamaya yönelik araştırma
Research on the public relations in service operations and an application to university students in Gazi̇antep center
  1. Tez No: 458800
  2. Yazar: PINAR ŞAHİN ÖRCÜN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YAKUP DURMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, İşletme, Public Relations, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Hizmet işletmeleri, halkla ilişkiler
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Bu çalışmanın amacı Hizmet İşletmelerinde Halkla İlişkiler ve Gaziantep Merkezindeki Üniversite Öğrencileri ile Bir Uygulamaya Yönelik Araştırma yapmak ve bir örnek üzerinde analiz etmektir. Çalışma altı bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın ilk bölümünde, Halkla ilişkiler kavramı ve tanımından ve halkla ilişkiler ile ilgili diğer kavramların öneminden bahsedilmiş ve açıklanmıştır. İkinci bölümde ise, Halkla ilişkilerin amaçları, ilkeleri ve türü geniş bir biçimde incelenmiştir. Çalışmanın üçünde bölümünde ise, Halkla ilişkilerde kullanılan yöntem ve iletişim araçlarına detaylıca yer verilmiştir. Çalışmanın dördüncü ve beşinci bölümünde ise, Gaziantep il merkezinde yapılan anket uygulamalarının sonuçları analiz edilerek yorumlanmaya çalışılmıştır. Hizmet İşletmelerinde Halkla İlişkiler ve Gaziantep Merkezindeki Üniversite Öğrencileri İle Bir Uygulamaya Yönelik Araştırmanın değerlendirmesi yapılmıştır. Çalışmada olumlu sonuçlar elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study by University Students in Service Sector in Public Relations Research on an Application Center Gaziantep we do we have to analyze a sample of over.The study consists of six chapters. In the first part of the study, the concept and definition of public relations and mentioned the importance of public relations and other concepts are explained. In the fourth part of the study' ve fifth Gaziantep analyzed thes urvey results of the provincial Center application has be eninterpreted. Services Public Relations in Business Center with Gaziantep University Students in the Evaluation of Research Oriented' ve Made an Application. Positive results were obtained in studies. KeyWords: Business services, publicrelations,