Modern pazarlamada,sosyal medyanın tüketici algısına etkisi ve Diyarbakır merkezinde bir uygulama
Effects of social media to customer perception in modern marketing and application in Diyarbakır center
- Tez No: 458802
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YAKUP DURMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Pazarlama, modern pazarlama, sosyal medya, tüketici algısı, Marketing, modern marketing, social media, consumer perception
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
Pazarlamanın işletme etkinliklerindeki en önemli rolü, müşteriler ile işletme arasında bir bağ kurmaktır. Üretici pazara ne kadar yakın olursa, o kadar başarı sağlayabilir. Küreselleşme, bilgi teknolojilerinin gelişmesi ve tüketicilerin eğitim düzeyinin de artmasıyla birlikte pazarlama anlayışında da değişikler oluşmuştur. Modern pazarlama anlayışında müşteri odaklılık önem kazanmıştır. Sosyal medyanın kullanımıyla birlikte işletmeler tüketici davranışları ve yorumlarına göre stratejilerini belirlemektedir. Bu çalışmada modern pazarlamada sosyal medyanın tüketici algısına etkileri değerlendirilmiştir. Araştırmada, veri toplama aracı olarak anket kullanılmıştır. Bulgulara göre, sosyal medya ile tüketici davranışları arasında pozitif ve anlamlı bir ilişki söz konusudur. Özellikle tüketici algısında sosyal medya paylaşımlarının önemli bir yer oluşturduğu görülmektedir.
Özet (Çeviri)
The most important role of marketing in companies is to create a bond between customers and companies. A companies success depends on its proximity to the customers. With the globalization, the developments in information technologies and increase level of education of consumers, it became inevitable to develop new marketing strategies. Customers became the center of modern marketing. With the use of social media tools companies started to determine their strategies according to customer behaviour and comments. Present study aims to investigate the effects of social media to customer perception in modern marketing. Present study used a questionnaire in order to evaluate the hypothesis of the study. According to the results of the study there is a positive and meaningful relationship between social media and customer behaviour. Especially the results of the study indicate that social media posts are mainly effective in customer behaviours.