Dijital pazarlama programını geliştirme mimarisinde growth hacking uygulamalarının araştırılması
Investigation of growth hacking applications in the development architecture of digital marketing
  1. Tez No: 459990
  2. Yazar: CİHAN DOĞAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUHİTTİN KARABULUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, İşletme, Advertising, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Dijital, Growth Hacking, İşletme, Pazarlama, Digital, Enterprise, Growth Hacking, Marketing
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Pazarlamanın değişen algısı pazarlamayı farklı platformlara yönlendirmiştir. Bu şekilde pazarlama, bilindik yöntemlerinin dışında, kendisine yeni bir yol bulmuş ve tüketicilere daha etkin bir şekilde ulaşmaya başlamıştır. Bu noktada, küreselleşmenin ve teknolojik gelişmelerin pazarlama üzerinde son derece büyük bir etkisi bulunmaktadır. Buna göre pazarlama, modern dönemin tüm getirilerinden faydalanmaktadır. Pazarlama konusunda en dikkat çekici nokta ise pazarlamanın dijitalleşmesidir. Artık işletmeler ve girişimciler pazarlamanın dijital yönü ile daha çok ilgilenmekte ve pazarlama faaliyetlerini dijital alana taşımaktadırlar. Bu alan içerisinde, yeni olarak görülen ve growth hacking süreci ile birlikte oluşturulan metotlar, belki de en öncemlisi ve en etkin olanıdır. Growth hacking ile birlikte işletmeler ve girişimciler ürünlerini, hizmetlerini ve markalarını tanıtmak adına kendilerine alternatif yollar bulabilmekte ve aynı zamanda da tüketicilere daha etkin bir şekilde ulaşabilmektedirler. Bu tez çalışmasında growth hacking uygulamalarının işletmeler için olan fonksiyonu, growth hacking kavramı temelinde incelenmiştir. Growth hacking unsurları ve growth hacking ile ilgili önemli kavramlar çalışmada ele alınmıştır. Çalışmanın son bölümünde ise dijital pazarlamanın tekno-girişim alanında çalışan 439 kişi ile gerçekleştirilen bir anket yer almaktadır. Bu çalışmanın öncelikli amacı startup'ların (başlangıç aşamasındaki tekno girişim) başarı yada başarısızlıklarında growth hacking uygulamalarının etkisinin saptanmasıdır.
Özet (Çeviri)
The changing perception of marketing has directed marketing to different platforms. In this context, apart from well-known methods, marketing has found a new way for itself and it has started to reach the consumers more effectively. At this point, globalization and technological developments have an enormous impact on marketing. Accordingly, marketing benefits from all the benefits of the modern era. The most striking aspect of marketing is the digitization of marketing. Now, enterprises and entrepreneurs are more interested in the digital aspect of marketing and they are bringing their marketing activities to the digital area. Within this area, the newly emerged methods combined with the growth hacking process are perhaps the most important and most effective. With growth hacking, enterprises and entrepreneurs can find alternative ways of promoting their products, services and brands, while at the same time reaching consumers more effectively. In this thesis, the function of growth hacking applications is examined on the basis of growth hacking concept. Growth hacking components and important concepts related to growth hacking were examined in the study. In the last part of the thesis, there is a questionnaire conducted with 439 people working in the techno-initiative field of digital marketing. The primary purpose of this study is to determine the effect of growth hacking practices on the success or failure of startups (technological initiatives in the initial phase.)