Finansal hizmet pazarlaması: Sigorta sektöründe bir araştırma
- Tez No: 460691
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FİGEN YILDIRIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sigortacılık, İşletme, Insurance, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Finansal Hizmet Piyasası, Sigorta Sektörü, E-Sigorta, İnternet ve Sigortacılık, Financial Services Market, Insurance Sector, E-Insurance, Internet and Insurance
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 120
Özet
Modern pazarlama anlayışı çerçevesinde değişen tüketici kalıpları karşısında pazarda yer edinmek isteyen şirketler de kendilerini değişen şartlara uyumlu hale getirmişlerdir. Nitekim değişime ayak uyduramayan ve tüketici isteklerini algılayamayan şirketler rekabete yenik düşmüşlerdir. Finansal hizmet pazarlaması teknolojide meydana gelen değişmeler sonrasında daha fazla tercih sebebi olmuştur. İnternet üzerinden yapılan şubesiz bankacılık işlemleri ile tüketiciler finansal hizmet piyasasında hem daha aktif rol üstlenmişler hem de zaman, mekan ve maliyet avantajlarından faydalanmışlardır. Öte yandan, finansal hizmet piyasasında yaşanan olumlu gelişmeler sigorta sektörüne de yansımıştır. Sigorta şirketleri müşteri portföylerini artırmak ve mevcut müşteri potansiyellerini korumak adına elektronik sigortacılık gibi yeni finansal hizmet uygulamalarına yönelmişlerdir. Bu çalışmamızın konusunu finansal hizmet pazarlamasının sigorta sektörüne olan etkilerinin değerlendirmesi oluşturmuş olup, bu kapsamda finansal hizmet pazarlamasının sigorta sektörüne sağladığı avantajlar ve dezavantajlar derinlemesine mülakat yöntemiyle ortaya koyulmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
The consumer habits have changed in context of modern marketing concept. Companies have adapted to the changing conditions in order to sustain a market share. Companies that could not cope with the changes and understand the needs of the consumers havelost the competition. There was a high need formarketing of financial services after the improvement in technology. Consumer have played a more active role in financial services market and benefited from time, location and cost advantages, through e-banking. The positive changes in financial services market have also affected insurance sector. Insurance companies became more interested in new financial service applications, like e-insurance, in order to increase their consumer portfolio and preserve their existingconsumers. In this study we investigated the effect of financial service marketing on insurance sector. In this context, the advantages and disadvantages of financial service marketing on insurance sector have been investigated in depth by using the interview method.