PKK terör örgütü ile mücadelede lojistik desteğin kesilmesinin önemi
The importance of logistics support for cutting in combating terrorist organization PKK
- Tez No: 464694
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ POYRAZ GÜRSON
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Terörizm, PKK, Lojistik, Terörizmin Finansmanı, Terrorism, PKK, Logistics Support, The Financing Of Terrorism
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 130
Özet
Çalışmasının amacı PKK terör örgütünün lojistik destek, imkan ve kabiliyetleri ortaya çıkarmak ve bu örgütün lojistik desteğinin önlenmesi konusunda alınması gereken tedbirler araştırmaktır. Tezin birinci bölümünde terör ve terörizm kavramsal olarak ele alınmış; terörün tarihçesi, özellikleri, amaçları incelenmiş ve terörizm konusunda uluslararası hukukta yapılan düzenlemeler araştırılmıştır. Tezin ikinci bölümünde, PKK terör örgütü incelenmiş örgütün kuruluşu, stratejisi, yapılanması ve kısa tarihi hakkında bilgi verilmiştir. Tezin üçüncü bölümünde örgütün lojistik desteği ele alınmış, silah ve gelir kaynakları incelenerek örgüte verilen dış destek incelenmiştir. Tezin dördüncü bölümünde ise örgüte yapılan lojistik desteğin kesilmesi amacıyla çözüm önerileri araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Thepurpose of thisstudylogisticalsupport of the PKK terroristorganization, thefacilitiesandcapabilitiestouncoverandpreventionlogisticssupport of thisorganization is toinvestigatemeasuresto be taken.Thefirstpart of thethesis of terrorandterrorismarediscussedconceptually, terrorismhistory, features, objectivesandeditsmade in internationallaw on terrorismwasinvestigated. Theestablishment of the PKK terroristorganizationwereexamined in thesecondpart of thethesis, organization, strategy, informationwasgivenaboutthestructureandshorthistory.Third part of thethesisarediscussed in theOrganization'slogisticalsupport, weaponandsources of revenue can be exploredgivenexternalsupporttotheorganization. Thefourthpart of the tesis in ordertocutlogisticsupportsolutionswereinvestigated.