KOBİ'lerin İSG yaklaşımı: İSTOÇ örneği
Occupational health and safety approach of small and medium sized enterprises
- Tez No: 465513
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HASAN ŞENOCAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, Labour Economics and Industrial Relations, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler, İş Sağlığı ve Güvenliği, Small and Medium Sized Enterprises, Occupational Health and Safety
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Endüstri İlişkiler ve İnsan Kaynakları Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 169
Özet
Bu çalışmada Türkiye'de bulunan küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin iş sağlığı ve güvenliğine yaklaşımları İSTOÇ Ticaret Merkezi örneği üzerinden incelenmiştir. Söz konusu inceleme yapılırken literatür taraması ve alan araştırması kullanılmıştır. Sonuç olarak 2012 yılında çıkarılan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve yapılan tüm düzenlemelere rağmen KOBİ'lerdeki iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının yetersiz olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, occupational health and safety approach of small and medium sized enterprises was analyzed with the sample of İstoç. In the examination of the subject, literature review and field research are used. Consequently, despite the Occupational Health and Safety Law numbered 6331 and all other legal regulations, it is identified that the occupational health and safety practices of Small and Medium Sized Enterprises are insufficient.