Özel öğrenci yurtlarındaki personelin iş tatmininin ölçülmesi
Measurement of job satisfactionof private student dormitory employees
  1. Tez No: 465774
  2. Yazar: HANİFE ZAVALSIZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA DİLBER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İş tatmini, Motivasyon, Performans, Job satisfaction, Motivation, Performance
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Öğrenci yurtları üniversite gençliğine azami katkı sağlayan, yükseköğrenimi destekleyen ve kolaylaştıran kurumlardır. Öğrencinin memnuniyetini sağlamak adına, yurtların fiziki şartlarının yanı sıra, verilen yurt hizmetinin kalitesi de arttırılmalıdır. Yurtlarda verilen hizmetlerin önemli bir unsuru yurt personelidir. Elde bulunan insan kaynağının yüksek iş tatminiyle kullanılması, yurtların belirlenmiş hedef ve amaçlarına ulaşmasını kolaylaştıracaktır. Bu nedenle çalışanların iş tatminlerini etkileyen faktörlerin tespit edilmesi ve çalışma şartlarının bu tespitler doğrultusunda iyileştirilmesi gerekmektedir. Sahip olunan kaynakların en değerlilerinden birisi olan insan kaynağının etkin ve verimli kullanılması işletmeyi yoğun rekabet ortamında bir adım önde tutacaktır. Çalışanların iş tatmininin sağlanması ise belirli normlara bağlıdır. Çalışmanın birinci bölümünde Özel Öğrenci Yurtları ve yurt personeli hakkında genel bilgi verilmektedir. İkinci bölümde iş tatmini konusu ayrıntılı bir şekilde ele alınmaktadır. Üçüncü bölümün konularını çalışmada uygulanan metodoloji, gerçekleştirilen araştırma ve araştırmanın bulguları oluşturmaktadır. Son olarak sonuç bölümü yer almaktadır. Araştırma İstanbul ili, Silivri, Beylikdüzü, Avcılar, Kadıköy ilçelerinde faaliyet gösteren çeşitli özel öğrenci yurtlarında görevli personel ile yapılmıştır. Verilerin analizi ve değerlendirmesi SPSS 20.00 programı kullanılarak yapılmaktadır.
Özet (Çeviri)
Student dormitories are institutions that make a great contribution to university students and that support and facilitate higher education. In order to enhance student satisfaction, besides the physical conditions of the dormitories, the quality of service provided in the dormitories should also be improved. One important element of the service provided in these dormitories is the dormitory employees. Employees with high job satisfaction will maintain these institutions reach their determined aims and goals. Thus the factors that effect the job satisfaction of employees should be determined and their working conditions should be improved based on these factors. The efficient and productive use of human resoruces -which constitute one of the most valuable resources- will keep the institution one step ahead of others in the fierce competition environment. Meeting the conditions for employee satisfaction is based on certain norms. In the first chapter of this study, general information regarding Private Student Dormitories and dormitory employee is provided. In the second chapter, job satisfaction is discussed in detail. The methodology applied in this study, the research conducted and its findings consist the third chapter's sections. The final chapter constitutes the conclusion. The research has been carried out with employees working in private dormitories based in Istanbul, in the districts of Silivri, Beylikdüzü, Avcılar and Kadıköy. The SPSS 20.00 program is utilized in the analysis and evaluation of the data