The commodification of hospitality. an analysis of tourism encounters between interculturality and difeerence in regard to Turkish couchsurfing experinces
Misafirperverliği metalaşması. Türk couchsurfing tecrübelerine istinaden, turizmin karşılaştığı kültürlerarasılık ve farklılaşmanın incelenmesi
  1. Tez No: 469446
  2. Yazar: TARA SPİTZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ASKER KARTARİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Turizm, Sociology, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Couchsurfing, misafirperverlik bağlantıları, turizmin karşılaştıkları, nesneleştirme/metalaşma, kültürlerarsı iletişim, sunuş, Couchsurfing, hospitality networks, toursim encounters, commodification, intercultural communication, representation
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kültürlerarası İletişim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
“Couchsurfing”giderek yabancı ülkelerin otantik olmayan birer deneyimleri olarak algılanan ve hatta ev sahibi ülkenin kültürüne ve şehrine zarar verebilecek nitelikte olan paket turlara tepki olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple de“Couchsurfer”diye nitelendirilen bu yeni üyelerin, derin sosyo-kültürel değerlerle yakından ilişkili olma fırsatına sahip oldukları söylenebilir. Ancak merak ettiğim, acaba böylesi bir istek, ekonominin bu kadar hâkim olduğu bir dünyada ne kadar ayakta durabilirdi? Bunun üzerine,“Couchsurfing Modeli”nin karşısında pek çok kültür teorisi test ettim ve daha çok küçümseyici sonuçlara ulaştım.
Özet (Çeviri)
Couchsurfing emerged as a reaction to a package tourism of the masses that was increasingly perceived of as an unauthentic experience of foreign cultures and even potentially harmful to the hosts' culture and country. The new creed of Couchsurfers was thus“Authentic experience on a par with the hosts”, telling of cosmopolitanism and a relationships of deeper socio-cultural value. Wondering to what extend such aspirations can retain their integrity in a mostly economy driven world, I tested the Couchsurfing model against several cultural theories and came to rather disenchanting results.