Eğitim kuruluşlarında insan kaynakları yönetiminin uygulanma düzeyi üzerine bir araştırma: Osmaniye örneği
On the level of implementation of human resources management in educational associations a research :Osmani̇ye sample
  1. Tez No: 472267
  2. Yazar: ÜZEYİR AKSOY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İBRAHİM ETHEM TAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Kamu Yönetimi, Education and Training, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Eğitim, İnsan Kaynakları, İnsan Kaynakları Yönetimi, Education, human resources, human resources management
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
Kurum ve kuruluşların en değerli ve en etkin gücü düşünen ve üreten insandır. Kurumun bütün girdilerini temin eden, planlayan, onları kurum içinde şuurlu ve ahenkli bir biçimde harmanlayan, mal ve hizmet çıktılarını bilgisi ve çabasıyla gerçekleştiren en büyük güç“insan gücüdür”. İçinde bulunduğumuz bilgi çağında bir örgütten söz edildiğinde artık o örgütle birlikte İnsan kaynakları yönetimi kavramı da akla gelmektedir. Çağımızın en önemli sorunlarından birisi insan kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmamasıdır. Bu bağlamda Kamu alanında en yüksek insan kaynaklarına sahip eğitim sektörünün insan kaynakları profilinin çıkarılması ve bu kaynağın verimli ve etkin kullanılıp kullanılmadığı araştırılması önem arz etmektedir.
Özet (Çeviri)
The mostvaluableand effectiveforce of institution and organizationsisthinking and productivepeople. The greatestforce that providesall the inputs of the institution, plans and combinesthem in a conscious and harmoniousmanner in the institution, and carries out the output of goods and services with theirknowledge and effort is“human power”. When we are talkingabout an organization in the informationagewe are in, the concept of human resourcesmanagementtogether with that organization is nowconceivable. One of the most important problems of our age is that human resources are not used effectively and efficiently. In this respect, it is important to investigate thehuman resourcesprofile of the educationsector with the highest human resources in the public domain and whether this resource is being used efficiently and effectively.