Turizmin gelişiminin yerel halk üzerine sosyo-kültürel etkileri: Manavgat örneği
Socio-cultural effects of tourism development on local people: Manavgat example
  1. Tez No: 472301
  2. Yazar: HAYRİYE ERSOY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET EMRE GÜLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Manavgat, sosyo-kültürel etki, turizm, turizmin etkileri, yerel halk, Manavgat, socio-cultural impact, tourism, tourism effects, local people
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İzmir Katip Çelebi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
Turizm, temelinde insan odaklı olan bir faaliyettir ve son zamanlardaen fazla gelişme gösteren sektörler arasındadır. Her toplumsal olay gibi turizmde sosyo-kültürel etkilere sebep olabilmektedir. Fakat turizmin sosyo-kültürel etkileri her yerde aynı olmayabilir. Bu turizmin gerçekleştiği yerdeki yoğunluğuna, gelişimine, sosyo-ekonomik düzeyine vb. göre değişebilmektedir. Bu araştırmanın temel amacı, Antalya/Manavgat ilçesindeki yerel halkın turizmin sosyo-kültürel etkilerini algılamasını incelemektir. Araştırma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde turizm, turizmin gelişim süreci ve turist yerli halk ilişkileri ele alınmıştır. İkinci bölümde turizmin etkileri ve sosyo-kültürel etkileriyle ilgili açıklamalar yapılmıştır. Üçüncü bölümünde ise Antalya/Manavgat ilçesinde turizmin sosyo-kültürel etkileri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Tourism is a human-focused activity, and is among the most developed sectors in recent times. Like every social event, it can cause socio-cultural effects in tourism. But the socio-cultural effects of tourism may not be the same everywhere. This concentration of tourism places, development, socio-economic level, etc., The main purpose of this study is to examine the perception of the socio-cultural effects of tourism on the local people in Antalya / Manavgat district. The research consists of three parts. In the first part, tourism, development process of tourism and indigenous people of tourists are discussed. In the second part, explanations about tourism effects and socio-cultural effects were made. In the third part, the socio-cultural effects of tourism are examined in Antalya / Manavgat province.