A research on individual pension system: As a long term investment alternative
Uzun vadeli yatırım alternatifi olarak bireysel emeklilik sistemi üzerine bir araştırma
  1. Tez No: 475393
  2. Yazar: ÖZGE ELVAN BALKAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. DENİZ İKİZLERLİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, İşletme, Economics, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Bireysel Emeklilik Sistemi, emeklilik yatırım fonları, performans değerlemesi, karşılaştırma ölçütü, hipotez testi, Individual Pension System, pension mutual funds, performance evaluation, benchmark, hypothesis test
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Bilgi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Finansal Ekonomi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 52
Özet
Bu çalışmada, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde faaliyet gösteren emeklilik yatırım fonlarının performansları, karşılaştırma ölçütlerinin getirileri ile karşılaştırılmıştır. Hangi emeklilik şirketinin diğerlerine göre daha iyi performans gösterdiği konusu, çalışmanın amacı dışında olduğu için 2007-2016 yılları arasında kesintisiz faaliyet gösteren tüm fonlar, kendi fon grubunun altında tek bir fon gibi değerlendirilmiştir. Türk emeklilik fonlarının 2007-2016 tarihleri arasında gerçekleşen getirilerine bakıldığında, genel olarak piyasadan daha iyi performans sergilediği görülmüştür. Ancak fon getirileri %95 güven aralığında test edildiğinde, 10 fon grubundan sadece 2 tanesinin istatiksel olarak daha iyi performans gösterdiği, %90 güven aralığında ise bu sayının 4'e çıktığı görülmüştür.
Özet (Çeviri)
In this study, the performances of pension mutual funds, which are operating in the Individual Pension System, are compared with their benchmark. Since the issue of which pension company performs better than others, is beyond the scope of the study, all funds are considered as a single fund under their own fund group. When we looked at the actualized returns of pension funds between 2007 and 2016, it was seen that pension funds performed better than their benchmarks. However, when the fund returns were tested at the 95% confidence interval, only 2 out of the 10 fund groups performed significantly better but in the 90% confidence interval this number rises to 4 out of 10.