Profesyonel spor kulüplerinde TMS-37 karşılıklar, koşullu borçlar ve koşullu varlıklar standardı ve TMS-38 maddi olmayan duran varlıklar standardı
Apply the standard of IAS-37 provisions, contingent liabilities and contingent assets and IAS-38 intangible assets in professional sports clubs
  1. Tez No: 475728
  2. Yazar: YUSUF GALİP
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. KUDRET ŞEVKET SAYIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, İşletme, Sports, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Spor, Maddi Olmayan Duran Varlıklar, Karşılıklar, Muhasebe Standartları, Sport, Intangible Assets, Provisions, Accounting Standards
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 150
Özet
Günümüzde şirketleşen profesyonel spor kulüplerinin sayısı artmaktadır. Şirketleşen spor kulüpleri de büyüyebilmek için önemli yatırımlar yapmaktadır. Bu önemli yatırımlarının birisi de sporculardır. Şirketleşen spor kulüplerinde sporcular mali tablolarda maddi olmayan duran varlık kalemi altında gösterilmektedir. Aynı zamanda son yıllarda kulüplerin maruz kaldığı hukuki ve sportif yükümlülükleri de artmaktadır. Çalışmamızda ülkemizdeki dört büyük spor kulübünün, hem yatırım yaptığı maddi olmayan duran varlıkları, hem de ileri tarihlerde şirketten nakit çıkışına sebep olabilecek yükümlülükleri uluslararası muhasebe standartları açısından incelenmektedir. Ayrıca kulüplerin maddi olmayan duran varlıkları ile karşılıkları, son beş yıllık mali tablolarından sağlanan verilerle analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Nowadays, the incorporation of professional sports clubs is increasing. The sports clubs that make up the company are also making significant investments to grow. Some of these important investments are sportsmen. In the sporting clubs that are involved, these athletes are shown in the financial statements under intangible assets. At the same time, a number of legal case and responsibilities of the clubs have been increasing in recent years. In our work, the four major sports clubs in our country are examined from the standpoint of international accounting standards as well as the intangible assets they invested and the liabilities that could lead to cash outflows from the company in the future. In addition, the intangible assets of the clubs and their provisions are analyzed from the financial statements of the last five years.