Süreç yönetimi ve bir uygulama
Process management and an application
- Tez No: 475772
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HÜSEYİN AVUNDUK
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: İşletme, Business Administration
 - Anahtar Kelimeler: Process, Process Management. Process Improvement, Techniques of Process Improvement
 - Yıl: 2017
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
 - Bilim Dalı: Yönetim Bilimleri Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 83
Özet
Süreç yönetiminin, herhangi bir ülkedeki kurumsal gelişim ve girişimleri içinde hem özel sektör hem de kamu sektöründe önemli bir yeri bulunmaktadır. Değişimin çok hızlı gerçekleştiği günümüzde, ürün ya da hizmet kalitesinin artırılması, ihtiyaç ve beklentilerin en kısa sürede karşılanması, kurumlar için en önemli konular haline gelmiştir. Fark yaratabilmek ve değişime ayak uydurabilmek için ürün ya da hizmet süreçlerinin en mükemmel şekilde belirlenmesi, tanımlanması, performanslarının takip edilmesi ve gerekli iyileştirmelerin yapılması gerekmektedir. İyi yönetilen süreçler kurumlarda hataların azalmasını, hizmet hızının, kalitesinin ve hizmet alanların memnuniyetinin artmasını sağlamaktadır. Süreç yönetimi ile yaşanan belirsizliklerin ortadan kaldırılması ve daha verimli bir çalışma ortamı ve katma değer yaratılması da amaçlanmaktadır. Bu araştırmada Süreç Yönetimi ve Süreç iyileştirme Teknikleri teorik olarak açıklanmaktadır. Elde edilen bilgiler yardımı ile bir gıda işletmesinde süreç yönetimi ve süreç iyileştirmesi bakımından incelenmiştir. Anahtar Kelimeler; Süreç, Süreç yönetimi. Süreç iyileştirme. süreç iyileştirme teknikleri
Özet (Çeviri)
Process management has an important place both in the private sector and the public sector within development institutional and initiatives in any country. İn today's fast-changing world, increasing the quality of products and services and meeting the needs and expectations in the shortest time has become one of the most important issues for corporations. In order to make a difference and to be able to adapt to change, it is necessary to determine and define the processes of products or services in the best way, to follow their performance and to make the necessary improvements. Well-managed processes ensure that mistakes are reduced in organizations, service speed, satisfaction of quality and service areas are increased. It is also aimed to eliminate the uncertainties that are experienced with process management and create a more efficient working environment and added value. In this research,process management and techniques of process improvement have been explained in detail. With the help of the information that was collected, a food company was investigated in points of process management and process improvement.