Din görevlilerinin meslekî motivasyon düzeyleri ile iletişim becerileri arasındaki ilişki üzerine bir araştırm(Burdur örneği)
A study on the relationship between the vocational motivation levels of religion officers and communication skills (Burdur sample)
  1. Tez No: 475861
  2. Yazar: BEKİR GÖKSEL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HÜSEYİN CERTEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Kamu Yönetimi, Religion, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İletişim, İletişim Becerisi, Meslekî Motivasyon, Din Görevlisi, İmam-Hatip, Kur'an Kursu Öğreticisi, Vaiz, Müezzin, Communication, Communication Skill, Professional Motivation, Religious Officer, Imam-Hatip, Quran Course Teacher, Preacher, Muezzin
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Din Psikolojisi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
Din görevlilerinin meslekî motivasyon düzeyleri ile iletişim becerileri düzeyleri arasındaki ilişkiyi belirlemeyi amaçlayan bu araştırma, nicel verilere dayalı genel tarama ve ilişkisel tarama modelinde bir araştırmadır. Yazıcıoğlu ve Erdoğan tarafından hazırlanan örneklem büyüklükleri (α= 0.05) tablosu dikkate alınarak örneklem büyüklüğü 0.05, örneklem hatası p=0,5 ve güven aralığı q=0,5 olarak belirlenmiştir. Yapılan inceleme sonucunda (α=202) kişilik bir evreni (n=132) kişiden oluşacak bir örneklem grubunun 0,05 anlamlılık ve % 5 hoşgörü düzeyinde temsil edebileceği düşünülmüştür. Araştırmada, gerekli izinler alınarak iki adet ölçek kullanılmıştır. Bunlar“Din Görevlileri Meslekî Motivasyon Ölçeği ve İletişim Becerileri Envanteri”dir. Araştırmanın genelinde iletişim becerilerinin ve motivasyon düzeylerinin orta ve üzeri olduğu sonucu çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
This research is aimed at determining the views of religious officials on levels of professional motivation and communication skills. It is a research in the general screening model based on quantitative data and in the relational screening model. Considering the sample sizes (α = 0.05) prepared by Yazıcıoğlu and Erdoğan, the sample size was determined as 0.05 sample error p = 0,5 and q = 0,5 confidence interval. It was thought that a sample group (n = 132) consisting of a population of individuals (α = 202) could represent at a level of 0.05 significance and 5% tolerance. Two permissive scales were used in the survey. These are“Religious Staff Professional Motivation Scale and Communication Skills Inventory”. The conclusion is that communication skills and motivation levels are moderate and high throughout the research.