Kuşak farklılıklarına göre internetten satın alma ve turizm alışkanlıkları
Tourism habits and buying tourism products from the internet: a study based on generation differences
  1. Tez No: 477396
  2. Yazar: YİĞİT SEBAHATTİN BOZKURT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. EMEL KURŞUNLUOĞLU YARIMOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: E-commerce, Generation Differences, Travel Agency, Buying Behavior, Internet
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yaşar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte tüketicilerin satın alma davranışı değişmektedir. Son yıllarda Y kuşağı tüketici gurubu alışverişlerini çevrimiçi olarak yapmaktadır. Dünyada ve Türkiye de hızla büyüyen e-ticaret sektörü büyük bir potansiyel oluşturmaktadır. Her kuşağın özellikleri ve beklentileri farklı olduğundan tek tek incelenmesi gerekmektedir. Araştırma kapsamında, tüketicilerin internetten en çok hangi hizmetleri satın aldığı, internetten ürün ve hizmet satın alma sıklığı, internet kullanımının en çok ne için yapıldığı, interneti kullanma becerileri gibi konular araştırılmıştır. Anahtar Kelimler: E-ticaret, Kuşak Farklılıkları, Seyahat Acenteleri, Çevrimiçi Satın Alma, İnternet
Özet (Çeviri)
Along with the development of technology, consumers' purchasing behavior is changing. In recent years, the Y generation consumer group has made shopping online. The rapidly growing e-commerce sector in the world and in Turkey has great potential. The characteristics and expectations of each generation are different and must be examined one by one. Within the scope of the research, the most frequently purchased services from the internet, the frequency of purchasing products and services on the internet, the ones most used for internet use, the ability to use the internet were examined.