Normlu halkalar üzerinde bazı cebirsel yapılar
Some algebraic operations on normed rings
  1. Tez No: 477789
  2. Yazar: ORKUN TOPALOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEMET ŞAHİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Vektör uzay, Norm, Metrik, Halka, Normlu halka
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 51
Özet
Bu tezde normlu halkalar üzerinde tanımlı olan bazı cebirsel yapılar incelenmiştir. İlk olarak bu çalışma ile ilgili önbilgiler sunulmuştur. İkinci bölümde temel tanım ve teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde normlu halkalar tanımı ve normlu halkalar üzerinde tanımlanan bazı cebirsel yapılar ile ilgili temel tanım ve teoremler incelenmiştir. Son bölümde bu çalışma ile ilgili sonuçlar ve tartışma kısmı verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, some algebraic structures defined on normed rings have been examined. Firstly, some preliminary information on this study is presented. In the second section, basic definitions and theorems related to normed rings are given. In the third section, basic definitions and theorems related to the definition of normed rings and some algebraic structures defined on normed rings have been examined. In the last section, the results and discussions related to this study are given. KeyWords: Vector space, norm, metric, rings, Normed ring.