The role of business entrepreneurship in the dimensions of the components of the empowering employees an analytical study the opininons of a sample of private sector bank managers in the city of Erbil
Erbil'deki ticari banka çalışanlarının verimliliğinin artırılmasında girişimcilerin rolü
- Tez No: 486316
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YAVUZ TÜRKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İşletme Girişimciliği, Risk Alma, Yenilikçilik, Proaktiflik, Çalışanların Güçlendirilmesi, Bilgi Paylaşımı, Bilgi Edinimi ve Özgürlük ve Bağımsızlık, Business Entrepreneurship, Risk Taking, Innovativeness, Proactiveness, Employees' Empowerment, Information Sharing, Knowledge Acquisition
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bingöl Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 80
Özet
Bu çalışmada, işletme girişimcileri ile çalışanların Erbil kentindeki ticari bankaların yetkilendirilmesi arasındaki ilişkiyi araştırmaya çalışmaktayız. Bu nedenle, bu çalışma, Erbil'de seçilen ticari bankalardan gelen büyüleyici işaretler karşısında işletme girişimciliği ile çalışanların yetkilendirilmesi arasındaki ilişkiyi inceliyor. Sonuç olarak, işletme girişimciliğinin bu ilişki üzerindeki etkisine odaklandı. Mevcut çalışma amacına ulaşmak için örnekler ankete katılarak ankete katılan Erbil'deki üst düzey yöneticilerin, orta yöneticilerin ve idari personelin (122) karakterine yayıldı Korelasyon analizi sonuçları, işletme girişimciliği ile çalışanların güçlenmesi arasında pozitif bir anlamlı ilişki olduğunu ortaya koyarken, girişimciliğin yenilikçiliği ve proaktifliği, çalışanların yetkilendirilmesi ile en güçlü olumlu ilişkiye ulaştı; bununla birlikte, risk alma, çalışanların yetkilendirilmesi ile en zayıf ilişkiye sahipti. Korelasyon analizi sonuçları, işletme girişimciliği ile çalışanların güçlenmesi arasında pozitif bir anlamlı ilişki olduğunu ortaya koyarken, girişimciliğin yenilikçiliği ve proaktifliği, çalışanların yetkilendirilmesi ile en güçlü olumlu ilişkiye ulaştı; bununla birlikte, risk alma, çalışanların yetkilendirilmesi ile en zayıf ilişkiye sahipti .
Özet (Çeviri)
The present study tries to find the relationship between business entrepreneurship and employees' empowerment of the commercial banks in Erbil city. So, to realize this the study examines the relationship between business entrepreneurship and employees' empowerment over captivating signs from selected the commercial banks in Erbil. Consequently, it focused on the effect of business entrepreneurship on this relationship. In order to achieve the present study purpose, the samples were spread to (122) characters of senior, middle managers and administrative staffs of the commercial banks in Erbil, who willingly participated in the survey through responding to the questionnaire statements. The correlation analysis results revealed that there is a positive significant relationship between business entrepreneurship and employees' empowerment, while, the entrepreneurship's innovativeness and proactiveness reached the strongest positive relationship with employees' empowerment, nevertheless, risk taking has the weakest relationship with employees' empowerment. Furthermore, statistically, the business entrepreneurship and its dimensions proactiveness and innovativeness have the strongest effect on employees' empowerment, however, risk taking dimension has the weakest effect compared to others.