Satın alma sürecinde dijital medya kanallarının kullanımı ve müşteri memnuniyeti: T.C. Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri üzerinde bir araştırma
Using of digital media channels in the buying process and customer satisfaction; a research on students of T.R. Dokuz Eylül University
  1. Tez No: 486466
  2. Yazar: FARİD ABDIYEV
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET ALİ NEJAT BİLGİNER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: dijital medya, sosyal medya, müşteri memnuniyeti, pazarlama, digital media, social media, customer satisfaction, marketing
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 125
Özet
Küreselleşen dünyada insanların tüketim ihtiyacı dünya ekonomisini etkileyen en temel etkenlerden biridir. Teknolojinin gelişimi yaşamın her bir alanında kolaylıklar sağladığı gibi, tüketici alış-verişlerinde de çok büyük kolaylıklar sağlamıştır. Dijital medya kanalları tüketicilerin ihtiyaçlarının karşılanması açısından büyük önem arz etmektedir. Dijital pazarlama - TV, radyo, dergi gibi geleneksel medyanın dışında kalan yöntemlerle, markaların, ürünlerin ve firmaların desteklenmesi ve tanıtılması amacıyla ve internet, mobil ve diğer interaktif platformların kullanılmasıyla ticari çalışmaların sürdürülmesidir. Bu çalışmanın amacı sosyal medya kanalları aracılığı ile gerçekleştirilen satın alma işlemlerinde müşteri memnuniyetinin ölçülmesidir. Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri arasında yürütülen anket çalışması sosyal medya aracılığıyla satın alma sürecinde kazanılan müşteri memnuniyetine yönelikdir.. Bu anket çalışmasının sonuçları çeşitli istatistiksel yöntemlerle incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In the globalizing world, people's need for consumption is the most fundamental influence on the world economy. The development of technology not only provides convenience in every area of life but also provides great convenience in consumer shopping. Now there is no need to go a long way to pay for the needs. The convenience of buying and selling via digital media channels from the desk is provided for consumers. Digital marketing is to carry out commercial activities using internet, mobile and other interactive platforms to promote and promote brands and business with traditional methods such as TV, radio, magazines. Measuring customer satisfaction in purchasing actions that are passed on through the intended social media channels. The questionnaire survey conducted among the students of Dokuz Eylül University is directed towards customer satisfaction earned during the social media procurement process.