Multiple Myeloma'lı hastalarda ve sağlıklı kişilerde serum İL-6 (İnterleukin-6) seviyelerinin incelenmesi ve multiple myeloma etyolojisine genel bakış
The Analysis of serum Il-6 (Interleukin-6) levels in patients with multiple myeloma and normal patients and a general look on the etiology of multiple myeloma
- Tez No: 48647
- Danışmanlar: PROF.DR. DİNÇER FIRAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Onkoloji, Oncology
- Anahtar Kelimeler: Multiple myeloma, IL-6
- Yıl: 1996
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 170
Özet
IV ÖZET Multiple Myeloma etyolojisinde önemi ve myeloma hücreleri için growth faktör ( hüyüme faktörü) etkisi olan IL-6 ( in terle uk in -6) seviyeleri, bu. hastalarda yüksek ola- larak tesbit edilmektedir. Bizde toplam 16 kişinin (sekiz multiple myeloma hastası, sekiz sağlıklı kişi) serum IL-6 seviyelerini inceledik. IL-6 seviyeleri“human IL-6, R&J) systems /tJSA ”kitleri ile ve“ quantitative sandwich enzyme immunoassay technique ”metodu kullanılarak ölçül müştür. Multiple myelomalı hastalarda sağlam kişilere göre serum IL-6 seviyeleri yüksek çıkmıştır ve Mann.Whitney metoduna göre istatistiksel olarak "bu fark anlamlı ?bulun muştur (u:63, p:0,001). Anahtar kelimeler? Multiple Myeloma, IL-6.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The IL-6 rates which carry importance for the growth factor of myeloma cells have been measured higher Multiple Myeloma these potients. We have examined a total of 16 patient (eight of whom had multiple myeloma disease and eight of whom were healthy people) in whom serum 11-6 rates were investigated. The IL-6 rates have been measured by“ human IL-6 E %- D Systems/ÜSA ”kits and ** quantitative sandwich en2yme immunoasssay technique '. methodo The IL-6 serum rates are encountered highes Multiple Myeloma patients with recpect to the normal persons. Acsording to the“ Mann-Whitney Method ”, this difference is istatistically recognised very meaningful (u:63»p:0.001).