Experimental performance investigation of electrical energy production system by using vertical barrel of two and five blades from wind energy in Gaziantep condition
Gaziantep koşulunda rüzgar enerjisinden iki ve beş kanatların darbelik kullanımı ile elektrikli enerji üretim sisteminin deneyimli performans deneyimi
  1. Tez No: 490094
  2. Yazar: AHMED ABDALAZIZ ABDALWAHAB AL HASHMAWI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. RABİA GÜLER YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Dikey eksen rüzgar türbini, savonius, elektrik gücü, gerilim, Vertical axis wind turbine, savonius, electric power, voltage
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Dikey eksenli rüzgar türbinleri, geleneksel yatay eksen tipi tipine göre birçok avantaja sahiptir. Savonius türbinleri, ilerleyen ve geri çekilen kanatlar arasındaki basınç farkı nedeniyle çalışan sürükleme tabanlı yönlendiricilerdir. Bu türbinler tasarım açısından daha kolaydır, kurulum daha az pahalıdır, rüzgar yönüne bağlı değildir ve daha düşük rüzgar hızlarında daha etkilidir. Bu, birçok ülkede elektrik üretmek için uygun olmasını sağlar. Bu çalışma, Gaziantep'in normal hava koşullarında petrol fıçılarından yapılmış iki ve beş kanat içeren Savonius rotorunun performansının bir çalışmasıdır. Bu rotor, herhangi bir yük üreteci altında, düşük rüzgar hızında en iyi otomatik dönüşe sahiptir. 2 m / s rüzgar hızında 20 dev / dak dönüştür. Ayrıca uç devir oranındaki azami güç katsayısını ve jeneratörün farklı rüzgar hızlarında ürettiği voltaj miktarını her iki türbinde (2 ve 5-kanatlı) hesaplandı.
Özet (Çeviri)
Vertical-axis wind turbines (VAWTs) possess several advantages over the conventional horizontal-axis type. Savonius turbines are drag-based routers which operate due to a pressure difference between the advancing and retreating blades. These turbines are simpler in design, less expensive to install, non-dependent of wind direction, and more efficient at lower wind speeds. This makes it suitable for generating electricity in many countries. This work is a study of the performance of the Savonius rotor which contains two and five blades made from barrels of oil under the normal weather conditions of the Turkish city of Gaziantep. This rotor has the best self-starting at low wind speed, under any load generator. Where begins rotation of 20 RPM at 2 m/s wind velocity. We also find the maximum power coefficient at the tip speed ratio and the amount of voltages generated by the generator at different wind speeds to both types and know which one has the best performance.