Türk ve Azerbaycan Hukukunda aile ilişkilerinden doğan manevi tazminat
Non pecuniary compensation in Turkish and Azerbaijan Law
  1. Tez No: 492998
  2. Yazar: AGHADADASH SAFAROV
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYŞE ARAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Türk ve Azerbaycan Hukuku, Manevi Tazminat, Türk Medeni Kanunu, Azerbaycan Medeni Kanunu, Zarar, T urkish and Azerbaijan Law, Non Pecuniary Compensation, Turkish Civil Code, Azerbaijan Civil Code, Damage
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 170
Özet
Manevi tazminat konusu, hukuki niteliği ve koşulları bakımından hukukta önemli ve tartışılan konulardan biridir. Bilindiği gibi Türk Hukukunda Manevi tazminat konusu Azerbaycan hukukuyla kıyaslamada daha geniş ve net düzenlenmiştir. Azerbayacan hukukunda bu konu ile ilgili neredeyse hiç düzenlenme yoktur. Manevi tazminatın niteliği ile ilgili Türk hukukunda teoride farklı görüşler vardır. Manevi tazminatın teorik olarak açıklanması bakımından sadece mevcut kanuni düzenlemeler değil aynı zamanda, karşılaştırmalı hukuk incelenmesi yapmanın fayda sağlayacağı düşüncesiyle tez çalışmasında Azerbaycan ile karşılaştırmalı bir inceleme yapılmıştır. Yapılmış çalışmamızda kişilik haklarına saldırı sonucunda manevi tazminatın koşulları Azerbaycan hukuku ile karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Manevi tazminata ilişkin vurgulanması gerektiğini düşündüğümüzdiğer bazı konulara değinerek manevi tazminatın benzer kurumlarla karşılaştırması yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Non pecuniary compensation is an important and discussed topic through specification and requirement. As you know pecuniary compensation is regulated largely and concreate in Turkish legal system in comparing with Azerbaijan law. There is no any more regulation in Azerbaijan legal system. There are many different opinions about specification of non pecuniary compensation in Turkish law. In theoretical terms the disclosure of compensation not only existing legal regulations, we also want to make comparisons with mutual legal Azerbaijan will benefit our work with the idea of doing a thesis examination. In our study, the result of an attack on personal rights conditions of the compensation law was examined in comparison with Azerbaijan. Referring to some other issues have made the comparison with similar institutions in compensation.