Lider üye etkileşimi ile bireysel performans arasındaki ilişki
The relationship between leader - member interaction and ındividual performance an application for primary and middle schools in Çorum high licence thesis
  1. Tez No: 497337
  2. Yazar: ERCAN KARAMAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YAŞAR KÖSE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Liderlik, Lider- Üye Etkileşimi, Bireysel Performans, Leadership, Leader - Member Interactions, Individual Performance
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Türk Hava Kurumu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
Örgütsel yapılarda önemi yüksek düzeyde olan liderler ile astları yani liderlere bağlı olarak çalışan üyeler arasındaki ilişkilerin teorik karşılığı olan lider – üye etkileşiminin eğitim kurumlarında çalışanların bireysel performansları arasındaki ilişkisine yönelik gerçekleştirilen araştırma neticesinde eğitim durumu lisans ve lisansüstü düzeyde olan çalışanların lider – üye etkileşim düzeylerinin ve bireysel performanslarının lise ve önlisans mezunu olan katılımcılara göre yüksek olduğu tespit edilmiştir. Bununla birlikte lider – üye etkileşimi ile bireysel performans arasında pozitif yönlü ve yüksek düzeyli ilişki olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In organizational structures with leaders who have subordinates who are leaders have a high level of importance so that the relationships between the members, which is the theoretical counterpart of the leader – member educational institutions on individual performance of the employees in the inuence of interactions on education at the undergraduate and graduate level research that is performed as a result of the employees ' leader – member exchange and individual performance and the level of high school graduate were higher than the undergraduate participants, it was determined that. However, leader – member interactions and a positive and versatile individual performance between high-level, it has been found that there is a relationship.