Analog girişli dijital çıkışlı bilgisayar arabirim kartı tasarımı ve uygulaması
- Tez No: 50048
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. İSMAİL BAHA MARTI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Computer Engineering and Computer Science and Control, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Analog/Dijital Çevirici, Bilgisayar Giriş/Çıkış Arabirimi, Programlanabilir PC I/O kartı, Analog/Digital Converter, Computer Input/ Output Interface, Programmed PC Input/Output Unit
- Yıl: 1996
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
IV ANALOG GİRİŞLİ DİJİTAL ÇIKIŞLI BİLGİSAYAR ARABİRİM KARTI TASARIMI VE UYGULANMASI (Yüksek Lisans Tezi) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖZET Analog/Dijital çeviricili PC I/O kartları bilgisayarlarla dış dünya arasında iletişime yardımcı olur. Bunlar aynı zamanda bilgisayar ile ölçüm' ve kontrol yapmak için yardımcı birim olarak kullanılabilir. Bu çalışmada, 12 bitlik çözünürlüğe sahip 7109 A/D çevirici ve programlanabilir Giriş/Çıkış birimi olan 8255A kullanarak bir arabirim kartı tasarlanmıştır. Kartın programı Turbo C 3.0' da yapılmış ve test programı yazılmıştır. Kullanıcı bu kartı kullanım amacına göre hazırlayacağı program yardımıyla istediği uygulamada kullanabilacaktir.
Özet (Çeviri)
THE DESIGN AND THE APPLICATION OF COMPUTER INTERFACE CART WITH THE ANALOG INPUT AND THE DIGITAL OUTPUT ( M. Sc. Thesis ) Müslüm YILDIZ DUMLUPINAR UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SUMMARY PC I/O cards with Analog Digital converters helps the communication between the computers and outer world. They may be used for measurement and control purposes with the computer. In this study, an interface card has been designed using a 12 bit 7109 A/D converter and a programmable I/O unit, 8255A. The program of the card has been written in Turbo C 3.0. along with a test program. The user will be able to use this card by preparty his own program to accomodate the needs of his application. The user may use this card in any application by the help of a program to be prepared according to user's desire.