İstanbul Üniversitesi nadir eserler t3560 numarada kayıtlı Mecmû'atü'l-eEş'âr(1-139) (İnceleme-(Mestap)-karşılaştırmalı metin)
Mecmû'atul-Esh'âr(1-139) registered at Istanbul University cl rare works number t3560, (Examination-(Mestap)-relative text)
  1. Tez No: 504251
  2. Yazar: PINAR EFE
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. OZAN YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Şiir Mecmuası, Şiir, Şair, MESTAP, Poetry Journal, Poem, Poet, MESTAP
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bülent Ecevit Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Eski Türk Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 480
Özet
Bu çalışma İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler T3560 numarada kayıtlı şiir mecmuasının 1-139 sayfaları arasının incelenmesi ve çeviri yazıya aktarılmasından oluşmaktadır. Çalışma, mecmuanın tanıtıldığı giriş bölümü, MESTAP'a göre oluşturulmuş tablo, metin oluşturulurken izlenen yol ile metin bölümü ve sonuç ile kaynakça bölümlerinden oluşmaktadır. Bu çalışmada 93 şair, 243 şiir incelenmiştir. Şiirler basılmış veya tez olarak bırakılmış çalışmalarla karşılaştırılmış ve farklılıklar dipnot olarak gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study consists of analysing pages 1-139 of poetry journal numbered T3560 at Istanbul University Rare Books, and preparing the transcriptional text. Work consists of the journal's introduction, a table according to MESTAP (Systematic Classification of Journals), a path followed by text, text, the result and source. In this study, 93 poets and 243 poems were analysed. Poems especially divans, are compared with academic resources, and differences are shown as footnotes.