Lebesgue integrali altında limite geçme teoremleri üzerine
On theorems of passing to the limit under the Lebesque integral
- Tez No: 509331
- Danışmanlar: PROF. DR. RAUF AMİROV
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Lebesgue İntegrali, Stieltjes İntegrali, Caratheodory Diferensiyel Denklemler, Genelleştirilmiş Fonksiyonlar
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 61
Özet
Bu tezde, Lebesque ve Stieltjes integralleri altında limite geçme teoremlerinin daha geniş gerçel değerli fonksiyon sınıfları için de geçerli olabileceği ile ilgili konular incelenmiş ve onların diferensiyel denklemler teorisindeki bazı uygulamaları verilmiştir. Özellikle, Caratheodory tipinde ve genelleşmiş fonksiyonları içeren bazı tip diferensiyel denklemler için konulan başlangıç değer problemlerin çözümünün varlığı ve tekliği ile ilgili teoremlerin ispatı için yeni yöntemler verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In thıs thesis, issues that tendency to limit theorems under the Lebesque and Stieltjes integrals may also apply to larger real-valued function classes are examined and their applications in the theory of differential equations are given. New methods for the proof of the existence and uniqueness of the solution of initial value problems, especially for some types of differential equations of Caratheodory type and generalized functions are given. KeyWords: Lebesgue Integral, Stieltjes İntegral, Caratheodory Differential Equation, Generalized Function.