Design and evaluation of a CBI-oriented textbook for Turkish students of architecture at tertiary level: A case study
Üniversite seviyesindeki Türk mimarlık öğrencileri için içerik odaklı İngilizce ders kitabı geliştirme ve değerlendirme: Örnek olay incelemesi
- Tez No: 509962
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ENİSA MEDE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: İçerik Odaklı Eğitim, Ders Kitabı Değerlendirme, İçerik Odaklı ders materyalleri, Content-Based Instruction, Textbook Evaluation, CBI Materials
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 146
Özet
Bu çalışmanın amacı, Türk Mimarlık öğrencileri için geliştirilmiş İçerik Odaklı İngilizce eğitiminin etkililiğini değerlendirmektir. Spesifik olarak bu çalışma, öğrencilerin ve öğretim görevlisinin dersin materyallerine karşı tutumlarını ve dersin uygulanması ile ilgili düşüncelerini tespit etmeyi amaçlar. Aynı zamanda bu çalışma, ders materyallerinin öğrencilerin dil becerileri ve alan bilgileri üzerindeki etkisini araştırır. Bu çalışma için, nicel veriler bir anket, vize ve final sınavları ve öğrencilerin düzey belirme sınavından aldıkları ön ve son-test sonuçlarından elde edilmiştir. Nitel veriler ise dersi veren öğretim görevlisi tarafından tutulan yansıtıcı metinler ve yarı yapılandırılmış görüşmelerden toplanmıştır. Bulgular, katılımcıların çoğunlukla pozitif duygular hissettiğini göstermiştir. Ek olarak, İçerik Odalı İngilizce dersinden sonra öğrencilerin alan bilgisi ve dil becerilerinin arttığı görülmüştür.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to assess the effectiveness of a CBI-oriented textbook designed for Architecture students in Turkish EFL context. Specifically, this study attempts to find out students' and their instructor's perceptions about the CBI-oriented textbook and in-class implementation of the textbook. Moreover, it aims to investigate the effect of CBI-oriented textbook on students' language skills and content knowledge. For the purposes of the study, the quantitative data were obtained through a questionnaire, midterm and final exam and the pre- and post-placement test scores of participating students. The qualitative data were gathered from teacher reflective journal and semi-structured interviews. The findings revealed that participants mostly have positive perceptions towards the CBI-oriented textbook. Furthermore, content knowledge and language skills of students increased after studying the CBI-oriented textbook.