2007-2017 yılları arasında Türkiye'de düzenlenen gitar festivallerinin, yarışmalarının ve gitar eğitimine yönelik buluşmaların incelenmesi
Examining the contents of classical guitar festivals, competitions and guitar education meetings that held in Turkey between the years 2007-2017
  1. Tez No: 510290
  2. Yazar: ABDULLAH KAYA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HAYRETTİN ONUR KÜÇÜKOSMANOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Gitar, Gitar Festivali, Gitar Yarışması, Gitar Eğitimi
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 51
Özet
Bu çalışmada 2007-2017 yılları arasında Türkiye'de gerçekleştirilen klasik gitar festivallerinin, yarışmalarının ve gitar eğitimine ilişkin buluşmaların içeriğinin ve incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla söz konusu klasik gitar festivalleri, yarışmaları ve buluşmalarının gerçekleştiği yıllar ve iller, içeriklerinde yer alan konserler, ustalık sınıfları, atölye çalışmaları, seminerler, paneller, söyleşiler incelenmiştir. Yapılan bu çalışma betimsel bir araştırmadır. Araştırmada genel tarama modeli kullanılmıştır. Toplanan verilere kaynak tarama ile ulaşılmıştır. Araştırmanın örneklemini, 2007-2017 yılları arasında Türkiye'de gerçekleşmiş klasik gitar festivalleri, yarışmaları ve buluşmaları oluşturmuştur. Araştırmanın sonucunda, 2007-2017 yılları arasında Türkiye'de ulaşılabilen 77 klasik gitar festivali, yarışması ve buluşması gerçekleştiğine, bu etkinliklerde yer alan faaliyetlere ve bu faaliyetlerde yer alan sanatçıların ve eğitimcilerin sayısal verilerine ulaşılmış, bu veriler tablolar halinde sunulmuştur. Ulaşılabilen klasik gitar festivalleri, yarışmaları ve buluşmalarında yer alan konser, ustalık sınıfları, atölye çalışmaları, seminer, panel ve söyleşilerin gitar eğitimine katkıları ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, it was aimed to investigate the contents of the classical guitar festivals, competitions and meetings that held in Turkey between the years 2007-2017. For this purpose, the classical guitar festivals, competitions, concerts, master classes, workshops, seminars, panels and interviews in the context of their compositions and years have been examined. This study is a descriptive research. A general screening model was used in the study. The collected data were obtained by scanning the source. The sample of the study classical guitar festivals that take place in Turkey between the years 2007-2017, has created competitions and meetings. As a result of the study, between the years 2007-2017, 77 classical guitar festival can be reached in Turkey, that competition and meeting place, the content of the activities and places the artist of these activities and the educators have achieved numerical data, these data are presented in tables. Classical guitar festivals that can be reached, competitions and concerts, master classes, workshops, seminars, panel discussions and discussions contributed to guitar education. Keyword: Guitar, Guitar Festival, Guitar Competition, Guitar Education