An evaluation of 5th grade English language curriculum in terms of teacher opinions
Yabancı dil ağırlıklı 5. sınıf öğretim programının öğretmen görüşleri açısından değerlendirilmesi
  1. Tez No: 511731
  2. Yazar: SİMGE KAMBUR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. DİLARA DEMİRBULAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: öğretim programı, program değerlendirme, hazırlık sınıfı, proje okulları, curriculum, curriculum evaluation, prepatory class, project schools
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Programları ve Öğretimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 141
Özet
Bu çalışmanın amacı, yeni geliştirilen yabancı dil ağırlıklı 5. sınıf İngilizce öğretim programını, proje ortaokullarının 5. sınıf hazırlık sınıflarında çalışan İngilizce öğretmenlerinin görüşlerini dikkate alarak analiz etmektir. Program analizi altı açıdan yapılmıştır. İlk olarak programın genel özellikleri, ikinci olarak öğretim hedefleri, üçüncü olarak programın içeriği, dördüncü olarak kullanılan kitaplar ve diğer materyaller, beşinci olarak aktiviteler ve öğretim teknikleri, altıncı olarak ise ölçme ve değerlendirme. Çalışma grubu İstanbul'da özellikle proje okullarında 5. Sınıflarda öğretim yapan 90 öğretmenden oluşmaktadır. Çalışma için gerekli veriler 5. Sınıf yoğun İngilizce öğretim programı hakkında öğretmen görüşlerini değerlendirmek amacıyla geliştirilen“Yabancı Dil Ağırlıklı 5. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programını Öğretmen Görüşlerine Göre Değerlendirme Ölçeği”ile toplanmıştır. Toplanan veriler SPSS 22.0 paket programı ile analiz edilmiştir. Nicel verilerin analizinde yüzde, frekans, ve tek yönlü varyans analizi (ANOVA) kullanılmıştır. Araştırma sonucu, öğretmenlerin çoğunlukla program hakkında olumlu düşüncelere sahip olmalarına rağmen, yeni öğretim programının etkili bir şekilde uygulanmasını engelleyen yetersiz teknoloji, materyal ve donanım, kalabalık sınıflar, geleneksel sınıf oturma düzeni ve öğretmenlere yeni program hakkında yeterince rehberlik sağlanamaması gibi sorunların ve zorlukların olduğunu göstermiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study was to analyze the newly developed 5th grade prepatory class intensive English language curriculum by considering project schools prepatory class secondary school English teachers' opinion. The analysis of the curriculum was held in six aspects; firstly; general characteristics of the curriculum, secondly; the instructional objectives of the curriculum, thirdly; the content of the curriculum, fourthly; the course book and materials utilized while implementing the curriculum, fifthly; the activities and learning styles and finally the evaluation and assessment of the curriculum. The study group of the study consisted of 90 English language teachers working in secondary schools in Istanbul and especially teaching English to the 5th grade prepatory class students. The required data for the study is collected via“The Evaluation Scale of 5th grade English prepatory class intensive English Language Teaching Curriculum in terms of English Language Teachers Views”developed with the aim of determining 5th grade primary school English language teachers opinions on the 5th grade English prepatory class English language teaching program. The gathered data were analyzed with the help of SPSS 22.0 package program. In the analysis of quantitative data, percentage, frequency and one-way analysis of variance (ANOVA) was used. The results showed that even though the 5th grade English language teachers have moderately positive opinions towards the intensive English language curriculum implemented at the 5th grade, lack of necessary technology, materials and equipments, crowded classrooms, traditional classroom seating arrangement and lack of guidance for the teachers about the new curriculum hinder the effective implementation of the 5th grade intensive English language curriculum.