The moderating effect of political skill on the relationship between servant leadership and job satisfaction in the hospitality industry: A study of 5 star hotels in Antalya
- Tez No: 511990
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NECLA ÖYKÜ İYİGÜN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Hizmetkar Liderlik, İş Tatmini, Politik Yeti, Turizm Sektörü, Servant Leadership, Job Satisfaction, Political Skill, Hospitality Sector
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
Liderlik, canlıların bir arada yaşadığı ve herhangi bir yönetimin bulunduğu her noktada var olan, üzerine her gün çeşitli araştırmalar yapılan bir konudur. Liderlik sadece tek bir kriter üzerinden ele alınabilecek bir konu olmamakla birlikte, liderin bulunduğu toplum, aynı çatı altında çalışılan şirketin yapısı, personelle ilişkiler gibi bir çok etken liderlik yapısını, liderlik karakterlerini etkileyecektir. Yönetim içerisinde lider çalışanlarını motive eden, iş tatminine doğrudan etki eden unsurların başında yer almaktadır. Bu araştırmada liderlik türleri ve bunlarn iş tatminine etkisi açıklanmış, hizmetkar liderlik ile iş tatmini arasındaki ilişkiye politik yetinin moderatör etkisinin katkı sağlayıp sağlamayacağı sorusuna cevap aranmıştır. Araştırma Antalya'daki 5 yıldızlı oteller üzerinde yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Leadership, it is found where any sort of administration is a part of a society, and is constantly being researched on through a variety of ways. Leadership can not be defined with only one criteria, it is a collection of different aspects in a certain environment. Including but not limited to, the work space a leader is present in, relationships with other colleagues, and the decisions that the leader has to make in order to run a company. So a leader has to be someone who not only motivates the people around them, but also further improves the satisfaction of the employees in order for them to be more efficient and productive. This research questions and further elaborates on the idea of whether the relationship between servent leadership and job satisfaction is affected by the political skill moderator. The research was conducted on the five star hotels located in Antalya.