Analysis of Growth Hacking applications on digital startups and an implementation on an early-stage company
Dijital girişimler için kullanılan Growth Hacking uygulamalarının analizi ve erken aşamadaki bir şirket üzerinde yapılan örnek uygulama
- Tez No: 512196
- Danışmanlar: DR. AYSEGÜL SAĞKAYA GÜNGÖR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Büyüme Korsanlığı, Growth hacking, Dijital pazarlama, Girişimcilik, Growth hacking, digital marketing, entrepreneurship
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 57
Özet
Teknolojik gelişmeler, pazarlamaya farklı bir bakış açısı kazandırdı. Pazarlamanın dijitalleşmesi ile birlikte şirketler dijital kanallara daha çok yatırım yapmaya ve ürün/servislerini bu kanallar üzerinden pazarlamaya başladı. Dijital pazarlamanın yayılması ile birlikte 2010 yılında“Growth hacking”anlaşı ortaya ortaya atıldı. Bu anlayışın asıl amacı, teknik becerilere sahip olup büyük şirketlerin sahip olduğu pazarlama bütçelerine ve tecrübelerine sahip olmayan girişimlerin hızlı büyüme ivmesini yakalamasıdır. Yeni girişimlerin bütün bütçelerini mevcut yöntemleri kullanarak dijital kanallara harcaması ve büyümeyi hedeflemesi çok risklidir. Günümüzde dijital dünyanın sagladığı araçlar ile pazarlama faaliyetlerini takip etmek ve test etmek mümkündür. Growth hacking anlayışının temeli tamamen test edilebilir, takip edilebilir ve ölçülebilir deneylere dayanmaktadır. Bu tez ile birlikte growth hacking anlayışının, geleneksel yöntemlerden nasıl farklılaştığı ve bir girişimin bu anlayışı nasıl uygulayabileceği belirlenmiştir. Erken aşamadaki bir dijital şirket üzerinde de deneyler yapılarak sonuçlarının ürün geliştirmeye ve büyümeye etkisi gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
Marketing has gained a different perspective because of technological developments. With the digitization of marketing, companies began investing more in digital channels and marketing their products and services through these channels. Alon with the spread of digital marketing, a new mindset was revealed in 2010 which was named as“Growth Hacking.”The main purpose of the mindset is to capture the rapid growth momentum of startups that have technical skills but do not have the marketing budgets or experiences that big companies have. It is very risky for startups to spend all budgets on marketing and expect to grow. Today, it is possible to follow and test all digital marketing activities by utilizing tools of the digital world. Growth hacking is based on fully testable, traceable and scalable experiments. With this thesis, it has been determined how growth hacking differs from traditional marketing activities and how a startup can apply this mindset to its business. Experiments were also conducted on an early-stage digital company to discover the effects of the results on product development and growth.