Why are reforms non-sustained? A case study of Turkey
Türkiye'de reformlar niçin devamlı değil?
  1. Tez No: 51967
  2. Yazar: SALAH JELASSİ
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. İZAK ATİYAS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Rerform, Devamlılık, Vergi Zıplaması, Finansal Adaptasyonlar, Ücret Belirleme Denklemi, Reform, Sustenance, Tax-Shifting, Financial Adaptation, Wage Determination Equation. m
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 61
Özet
ÖZET TÜRKİYE'DE REFORMLAR NİÇİN DEVAMLI DE?İL ? Salah Jelassi Yüksek Lisans Tezi, İktisat Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Izak Atiyas Eylül, 1996 Reformların devamlılığını etkileyen faktörler bu tezin temel konusunu oluşturmaktadır. Geniş kapsamlı bir reform programı için gerekli olduğunu varsaydığınız vergi finansman paketi üzerinde yoğunlaşmaktayız. Direk ve dolaylı vergilerinin gerçek reform süre ve maliyetlerinin işçi sınıfı tarafından daha az tahmin edilmesine sebep olduğnu teorik olarak göstermekteyiz. Vergi zıplamaları ve finansal adaptasyonlar çalışmamızda deterministic olarak ele alınmıştır. Vergi zıplamasını ampirik olarak gösterebilmek için reel ücreti belirleyen denklem tahminini Türk kamu sektörü ücret datasını kullanarak gerçekleştirdik. Reel kamu ücretlerinde vergi zıplaması olduğuna dair bazı sonuçlara ulaştık. Basit özet bir model ilgili literatürle bağlantıları göstermektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT WHY ARE REFORMS NON-SUSTAINED?: A CASE STUDY OF TURKEY Salah Jelassi MASTER OF ECONOMICS Supervisor: Assist. Prof. Izak Atiyas September, 1996 The factors affecting the reform sustenance are the main topic of this thesis. We focus on the tax financing package that we assume necessary for a large-scale reform program. We show theoretically how direct and indirect taxes may lead to the actual reform duration and costs be under estimated by the labour class. Factors such as tax-shifting and access to financial adaptation were deterministic in our claims. Using Turkish time series data for public wages and salaries, we try to show tax-shifting empirically by estimating a real wage determination equation. Partial evidence for tax-shifting in real public salaries was found. A simple recapitulative model establishing the link with the results derived by the related literature was postulated.