Perakende sektöründe tüketicilerin süt ve süt ürünleri grubundaki ambalajlı ürünler üzerine satın alma eğilimlerindeki marka algısının etkisinin ölçülmesine yönelik bir araştırma / İstanbul örneği
A research that intended to measure the effect of brand perception on inclination to buy of consumers' in retail industry on packed goods in dairy products group / Istanbul sample
  1. Tez No: 524004
  2. Yazar: GÜLŞEN AYGÖR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÖZGÜR ÇENGEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Marka Algısı, Marka Ġmajı, Algılanan Kalite, Tutum Değerliliği, Brand Perception, Brand Image, The Quality That Perceived, Attitude Value
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 156
Özet
Bu çalışmanın amacı, artan rekabet koşullarında, sürekli gelişen ve kendini yenileyen teknoloji çağı içerisinde tüketicilerin bilgiye çok hızlı ve kolay bir şekilde ulaştıkları bu zamanda, onların zihninde oluşturulan marka algısının ne derece etkili olduğu araştırılmıştır. Araştırılan bu konu marka imajının, algılanan kalitenin ve bu doğrultuda gerçekleşen tüketici eğilimlerinin diğer bir ifadeyle tutum değerliliğinin hem sektörel nitelikte hem de bu konuda yapılan akademik araştırmalarda faydalı ve etken olabileceği konusunda bilgi sunmak için oluşturulmuştur. Bu çalışma beş ana bölümü kapsamaktadır: Markanın tanımı ve kavramları, marka yönetimi ve konumlandırma, tüketici satın alma tercihleri ve markalı ürünlerin algılanması, perakendecilik ve araştırma konum olan marka algısını sektörel nitelikli ölçmeyi amaçlayan bir araştırma çalışmasını içermektedir. Son olarak, tez çalışmamdaki araştırma konumun kapsamında perakende sektöründe tercih edilen gıda ürünlerine yönelik gerçekleştirdiğim bir anket ile etkenler göz önünde bulundurularak, tüketicilerin gıda alışverişlerinde marka algısının etkilerinin sonuçları öğrenilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is that how efficient the brand perception that developed on consumers' minds in increasing competition conditions, in technology era which is constantly developing and renovating itself, in this time that consumers can reach any information so fastly and easily. This point that researched had been composed to inform about brand perception, the quality that perceived and tendencies of consumers that exist, in other words, attitude scale that both sector-specific quality and academic researches which carried out about this point. This study comprehend five main section; Introduction of brand and concepts of it, brand management and orientation, consumer purchase preferences and perceived of brand products retailing and a research study which aims to measure the brand perception with sector-specific quality, which is also my research point. Lastly, it was tried to learn that the results of effects of brand perception on consumers‟ shopping for food by taking into consideration of factors with a survey that I conducted about food products which prefered on retail sector as part of my research point in my study.