Yasin Suresi'nde metin uyumu
The coherence of the text in Surat Yassin
  1. Tez No: 525419
  2. Yazar: ZAINAB ISAMALDAIN NAJMALDAIN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. RAMAZAN DEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Metin Uyumu, Biçim, Metin Kriterleri, Biçim Öğeleri, Text, Cohesion, Textual Standards, Elements of Cohesion
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Arapça
  9. Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
adlı bu araştırma, metnin yedi kriterlerinden en önemlisi olan“Biçim”i araştırmayı hedeflemekte olup Kur'an metninin sabit ve sağlam bir yapıya sahip olduğunu ortaya koymak için uygulama alanına Yasin suresini almıştır. Araştırmada elde edilen sonuçlara modern metin çalışmalarından elde edilen veriler ışığında ulaşılmıştır. Araştırma giriş, iki bölüm ve sonuçtan oluşmaktadır. Birinci bölümde metin konsepti ve kriterleri, biçim kavramı ve öğeleri ele alınmıştır. İkinci bölümde dil bilgisi ve sözlük biçim öğeleri uygulamalı olarak ele alınmıştır. Sonuç kısmında ise araştırmada varılan sonuçlar ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
This research paper entitled“The Text Casting in Yaseen Chapter of the Holy Quran”aims to study one of the seven criteria of scripting, that is Casting -the criterion of utmost importance amongst the others. It takes Yaseen Chapter as a practical focal point in order to prove that the Quranic script is coherent and well-knitted according to the modern text studies. This paper consists of an introduction, two main chapters and a conclusion. In the first chapter, the researcher addresses the textual concept and its criteria as well as the concept of Casting and its diversified elements. The second chapter applies the syntactic and semantic elements of Casting. The conclusion reveals the results the researcher has come up with.