İş tatmininin örgütsel bağlılığa etkisi: Bakü Büyük Kışlak Agro şirketinde bir uygulama
The effect of job satisfaction on organizational commitment: An application on Bakü Büyük Kislak Agro company
  1. Tez No: 527485
  2. Yazar: FARIZ GULIYEV
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SALİH GÜNEY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İş tatmini, Bağlılık, Örgütsel Bağlılık, Job Satisfaction, Commitment, Organizational Commitment
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 180
Özet
Kurum yapısının iyi olması, tek başına kurumun başarılı olması için yeterli değildir. Kurumların uzun yaşayabilmeleri için, çalışanların amaçları ile kurumun amaçları uyumlu olmalıdır. Bu araştırmanın amacı, Bakü Büyük Kışlak Agro şirketinde iş tatmininin örgütsel bağlılığa etkisi belirlemektir. Anket çalışmamız 119 çalışanlar üzerinde uygulanmıştır. Araştırmamızın sonucu olarak, örgütsel bağlılığın Bakü Büyük Kışlak Agro Şirketi çalışanlarının iş tatminleri üzerinde olumlu etkisi olduğu ve örgütsel bağlılık ile iş tatmini arasında pozitif ilişki olduğu ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
For organizational commitment, good organizational structure is not enough. Only with accordance of employee aims and organisational aims, contunious of organizational commitment is possible. The aim of this study, is to determine the level of job satisfaction and organizational commitment factors of employees working at Buyuk Kışlak Agro Company. Our survey is performed on 119 employees. As a result of our research, organisational commitment has got a positive effect on employees job satisfaction at Buyuk Kışlak Agro Company Company and there is a positive relationship between commitment level and job satisfaction.