Farklı sperm kaynağına bağlı olarak ICSI uygulaması sonuçlarının incelenmesi
Investigation of ICSI application results based on different sperm sources
  1. Tez No: 527839
  2. Yazar: TUĞÇE ÇELİK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TÜLAY İREZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Histoloji ve Embriyoloji, Histology and Embryology
  6. Anahtar Kelimeler: Normospermi, TESE, mikro Tese, embriyo gelişimi, Normospermia, TESE, microtese, embryo development
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Klinik Embriyoloji Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 45
Özet
Erkek kaynaklı infertilitede farklı sperm kaynakları kullanılarak embriyo oluşması sağlanabilmektedir. Bu çalışmada azoospermik olgularda embriyo gelişiminin incelenmesi amaçlanmıştır. Azoospermik olguların embriyo gelişimi normal olgular ile karşılaştırılmıştır. Bu çalışmada OTA & Jinemed Hastanesi'nde 2012-­2015 yılları arasında yapılan normospermik, Mikro TESE ve TESE uygulanmış ICSI olgularından elde edilen verilerin 349'unun analizi yapılmıştır. Sonuç olarak;; canlı doğum oranlarının gruplarda farklılık göstermediği, Mikro TESE olgularında embriyo klivajı ve G1 embriyo sayısında diğerlerine göre anlamlı azalma gözlenmiştir.
Özet (Çeviri)
Male-­derived infertility can be achieved by embryo formation using different sperm sources. In this study, it was aimed to examine embryo development during azoospermic events. Embryo development of azoospermic cases was compared with normal cases. In this study, 349 of the ICSI applied cases data obtained from the cases of normospermic, microtese and tese in OTA & Jinemed Hospital between the years of 2012-­2015 were analyzed. As a result;; live birth rates did not differ between groups, embryo cleavage in micro TESE cases and G1 embryo counts were significantly lower than the others.