Golf kulüpleri tarafından sunulan hizmet kalitesinin müşteri memnuniyeti üzerindeki etkisi: Belek destinasyonu örneği
The effect of quality of service offered by golf clubs on the customer satisfaction: The case of Belek destination
  1. Tez No: 529405
  2. Yazar: ZEYNEP KÖMÜR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET AKİF ÖNCÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Golf Turizmi, Belek, Hizmet Kalitesi, SERVPERF, Müşteri Memnuniyeti
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Düzce Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
İşletmelerin varlığını sürdürebilmesi için müşterilerine olan ihtiyaçları hizmet sektöründe de kalitenin ve müşteri memnuniyetinin önemini artırmıştır. Bir hizmet işletmesinde kaliteyi artırmak ve hizmetlerin tüketiciler tarafından nasıl değerlendirildiğini bilmek oldukça önemlidir. Hizmet işletmelerinin sayısının nicel olarak artması hem de nitelik anlamında hizmetlere verilen önemin artışı kaliteli hizmet üretmenin gerekliliğini ortaya koymuştur. Bu çalışmanın temel amacı, golf oyuncularının, golf kulüpleri tarafından sunulan hizmetlere yönelik kalite algısının memnuniyetleri üzerindeki etkisini incelemektir. Araştırmanın evrenini Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Belek bölgesine golf turizmi amacıyla gelen golf turistleri oluşturmaktadır. 402 golf oyuncusundan elde edilen geçerli veriler analize tabi tutulmuştur. Elde edilen veriler doğrultusunda golf oyuncularının golf kulüplerinin sunduğu hizmetlere ilişkin kalitenin alt boyutları irdelenmiş ve en fazla golf kulüplerinin fiziksel varlıklarının golf oyuncularının memnuniyetini etkilediği görülmüştür. Bunun yanı sıra golf oyuncularının memnuniyetinin milliyet, eğitim durumu ve mesleklerine göre farklılaştığı tespit edilmiştir. Ayrıca golf oyuncuları Belek bölgesinde farklı sahalarda golf oynayabilme imkanları buldukları için bölgeyi tercih ettiklerini ve Belek bölgesini diğer oyunculara tavsiye ettiklerini ve yeniden golf oynamak için bölgeye gelmek istediklerini belirtmektedirler.
Özet (Çeviri)
Because of the customer need of the businesses to be able to continue their existence, raises the importance of quality and customer satisfaction in service sector, too. In a service business, it is quite important to increase the quality and know how the services are evaluated by the customers. In addition to increasing the number of service businesses quantitatively, increasing the importance given to the services has revealed the necessity of quality serving. The main aim of this study is to research the quality perception of golf players' effect on the satisfaction of them towards the services offered by the Golf Clubs. The golf tourists coming Belek to play golf, one of the leading golf tourism centers of Turkey, constitute the population. The valid data acquired from 402 golf players have been subjected to analysis. In accordance with the data acquired, sub-dimensions of quality regarding the services offered by the Golf Clubs have been scrutinized and it has been seen that the physical assets of Golf Clubs influence the satisfaction of the golf players most. Besides that, it has been determined that the satisfaction of golf players become different according to the nationality, educational status and occupation of the golf players. Also, the golf players have been stated that they prefer the destination because of having possibility to be able to play golf in different golf courses in Belek destination, recommend Belek to other golf players and would like to come to the destination to play golf again.