Bölgesel kalkınma ajanslarının uygulamaları üzerine bir araştırma
A research on the application of regional development agencies
  1. Tez No: 530906
  2. Yazar: İSMAİL SÜNDÜK
  3. Danışmanlar: DOÇ. MUAMMER MESCİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Development Agencies, Regional Development, Düzce
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Düzce Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Toplam Kalite Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu çalışmanın temel amacı, kalkınma ajanslarının yapmış olduğu uygulamaları incelemektir. Bu temel amaç ışığında, bölgesel kalkınma ajanslarının Türkiye ve Japonya uygulamalarını incelemek ve bu ajanslarının yapmış olduğu faaliyetleri araştırmaktır. Öte yandan Düzce ilinde görev yapmakta olan üst düzey kurum amirlerinin Kalkınma ajanslarının uygulamaları hakkında düşüncelerini ortaya koymaktır. Araştırma kapsamında nitel araştırma yöntemlerinden biri olan görüşme tekniği uygulanmıştır. Çalışmanın verileri görüşme tekniği kullanılarak Düzce ilinde faaliyet gösteren üst düzey kurum amirlerinden elde edilmiştir. Bu bağlamda üst düzey on kurum amiri ile görüşmeler yapılmıştır. Çalışmanın sonucunda, kalkınma ajanslarının kuruluş ve pratikteki uygulamalarının farklı olduğu, kalkınma ajanslarının daha çok ekonomi odaklı çalışmaları ele aldıklarını belirlenmiştir. Bununla birlikte, bölgesel kalkınma ajanslarının başarılı olması için yapması gerekenler arasında nitelikli personel istihdam etme ve bilimsel verilere kolay ulaşılabilmesi için sistem hazırlanması gerektiği tespit edilmiştir. Anahtar Kelimler: Kalkınma Ajansları, Bölgesel Kalkınma, Düzce
Özet (Çeviri)
The main purpose of this study is to examine the practices of development agencies. In light of this basic purpose is to examine the regional development agencies in Turkey and Japan practice and investigate activities that have made these agencies. On the other hand, to put forward the opinions of the senior institution superiors working in the province of Düzce about the practices of the development agencies. Interview technique, which is one of the qualitative research methods, was applied. The data of the study were obtained from the senior level superiors working in Düzce province by using interview technique. In this context, interviews were held with ten senior institutions. As a result of the study, the implementation of development agencies in practice and practice is different, It was determined that the development agencies mostly focused on economy-oriented studies. However, it has been determined that regional development agencies should be able to employ qualified personnel and to prepare a system for easy access to scientific data.