Mucize ve bilim
Miracle and science
  1. Tez No: 531579
  2. Yazar: NAZMİYE YAĞBASAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ŞAHİN EFİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Felsefe, Religion, Philosophy
  6. Anahtar Kelimeler: Mucize, Bilim, İnanç, Bilimsel Mucize, İlahi Din, Peygamber, Miracle, Science, Faith, Scientific Miracle, Divine Religion, Prophet
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İnönü Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
Din felsefesinin önemli problemlerinden biri olan mucize meselesi, İlahi Dinlerin kutsal metinlerinin yanı sıra birçok filozof, bilimadamı ve teologların eserlerinde de kendine yer bulmaktadır. Bu çalışmada mucizenin insan hayatındaki yeri ve önemi ele alınırken mucize ile bilim arasında bir ilişkinin olup olmadığı problemi de tartışılmaktadır. Ayrıca bilimsel mucizenin imkânı problemi üzerine lehte ve aleyhte yapılan eleştiriler gerekçeleriyle birlikte incelenmektedir. Genel itibarıyla mucize karşısında bilimin ne konumda olması gerektiği izah edilmeye çalışılmaktadır.
Özet (Çeviri)
The question of miracle, one of the major problems of the philosophy of religion, finds its place in the works of many philosophers, scientists and theologians, as well as the sacred texts of the Divine Religions. In this study, the question of whether there is a relationship between miracle and science is discussed. The criticism made in favor of or against on the possibility of scientific miracle were examined with their reasons. In general, it is tried to explain the position of science in the face of miracle.