Amerikan çokkültürlülüğü açısından toplumsal güvenlik
Societal security in terms of American multiculturalism
  1. Tez No: 531769
  2. Yazar: ALİ ÖZGAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ORÇUN İMGA
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Sosyoloji, Public Administration, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Amerika Birleşik Devletleri, Çokkültürlülük, Çokkültürcülük, Kültür, Kimlik, Yeni Güvenlik Anlayışları, Toplumsal Güvenlik, The United States of America, Multicultural Society, Multi-culturalism, Culture, Identity, New Security Concepts, Societal Security
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Polis Akademisi
  10. Enstitü: Güvenlik Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 476
Özet
Bu çalışmanın amacı, Amerikan çokkültürlü toplum yapısında çokkültürcü uygulamaların var olup olmadığını, varsa bunların neler olduğunu ortaya koymak; ayrıca yeni güvenlik anlayışlarından toplumsal güvenlik olgusunu Amerika özelinde ele almaktır. Çalışma Amerika Birleşik Devletlerinde var olan çokkültürlü yapının kültür ve kimlik bileşenlerine toplumsal güvenlik ekseninde, ülkenin önemli tarihi dönüm noktalarında nasıl bir yaklaşım izlendiğini ortaya koymaya çalışmıştır. Bu amaçla öncelikle çokkültürlülüğün ve toplumsal güvenlik olgularının kavramsal ve kuramsal seyrinin ele alınması süreci analiz etmek açısından önem arz etmiştir. Çalışmanın iddiası, ABD'nin toplumsal güvenlik algısının önemli güvenlik krizi dönemlerinde kaygan olduğunu, çokkültürlü yapının kabul edildiğini ancak çokkültürcü siyasaların münferit düzeyde seyrettiğini, post modern, inşacı ve eleştirel bakış açılarıyla ele alındığında liberal ve demokratik değerlerin ve özgürlük idealinin güvenlik lehine kolaylıkla gözden çıkarılabildiğini, devlet yönetiminde neokonservatizimin egemenliğinde ülkenin kuruluşundan günümüze kadar ulusal kimlik oluşturmada ve güvenlik anlayışının her dönem güncellenmesinde daima yeni bir ötekiye ve düşmana ihtiyaç duyulduğunu ortaya koymaktır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study deals with whether there are multicultural structures in multicultural society structure of American, if that's what they reveal, and to deal societal security as a new security concepts in American-specific. Study has tried to put forward to follow how a country's approach to important historic turnings on the axis of social security cultural and identity components of the multicultural structure existing in the United States of America. For this purpose, firstly, taking the conceptual and institutional progress of multiculturalism and the societal security cases has importance for analyze process. The claim of study exposes that a new euthanasia and an enemy are needed in updating every period of security insight and creating national identity from the establishment of the country until the day under neoconservatism review of security in favor of the ideal of fredom to be easily removed in government administration, in the context of post-modern, constructivist and critical perspectives liberal and democratic values to be admitted multicultural structure, but multicultural politics are on an individual level, America's social safety perception to be slippery during periods of major security crises.